Sangaré en Haller keren terug naar Nederland: Egypte schakelt Ivoorkust uit

Reacties

PSV en Ajax krijgen Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller snel terug. De Afrika Cup-droom van de twee Ivoriaanse internationals is voorbij, nu Egypte is doorgestoten naar de kwartfinale van het toernooi. De ploeg met sterspeler Mohamed Salah nam na een doelpuntloos gelijkspel de strafschoppen beter. 

Sangaré en Haller keren terug naar Nederland: Egypte schakelt Ivoorkust uit
Ivoorkust
Ivoorkust
ns
0 - 0
Egypte
Egypte

Sangaré en Haller ontbraken door hun deelname aan de Afrika Cup in de competitietopper tussen PSV en Ajax van afgelopen weekend en stonden woensdag weer zij aan zij in het shirt van Ivoorkust. De twee lieten zich in de eerste helft ook zien: Sangaré scoorde bijna met een spectaculaire halve omhaal (zie video onder) en ook Haller vond de Egyptische doelman Mohamed El Shenawy op zijn pad. Namens Egypte raakte Omar Marmoush met een knal van afstand de lat.

In de tweede helft wisten Sangaré en Haller elkaar te vinden. Uit een hoekschop bracht Sangaré de bal met het hoofd voor het doel, waar Haller kon koppen. Weer zat El Shenawy de Ajax-spits dwars. De Egyptische invaller Mahmoud Hassan schoof de bal even hierna uit een kansrijke positie naast. In een vermakelijk duel kregen beide teams zo hun kansen, maar gescoord werd er in de reguliere speeltijd niet.

Sangaré liet zich in de verlenging opnieuw gelden. De middenvelder zocht met een geplaatst schot de kruising, maar El Shenawy zat er goed bij en voorkwam dat de score in beweging kwam. Haller ging kort hierna naar de kant en kon dan ook geen penalty nemen in de strafschoppenreeks die een winnaar moest aanwijzen.

In deze penaltyserie maakte Sangaré geen fout. Hij benutte de tweede Ivoriaanse strafschop. De nonchalante inzet van zijn landgenoot Eric Bailly werd echter gekeerd door El Shenawy, die zag dat er hierna geen strafschoppen meer gemist werden. Zo werd Bailly de schlemiel en gaat Egypte naar de kwartfinale van het Afrika Cup-toernooi. Daarin is op 30 januari Marokko de tegenstander.

Sangaré en Haller zullen er door de uitschakeling van Ivoorkust in de komende Eredivisie-speelronde weer bij kunnen zijn. PSV speelt op zaterdag 5 februari thuis tegen AZ; Ajax komt een dag later in eigen huis uit tegen Heracles Almelo. Op zondag 6 februari wordt ook de finale van het Afrika Cup-toernooi gespeeld. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.