Sané zegt 'een beetje sorry' na tweede monsterzege op zijn oude liefde

Reacties

Leroy Sané beleefde vrijdagavond een memorabel Bundesliga-debuut bij Bayern München. De 24-jarige aanvaller was met een doelpunt en twee assists medeverantwoordelijk voor de absolute vernedering van zijn oude club Schalke 04.

Sané zegt 'een beetje sorry' na tweede monsterzege op zijn oude liefde
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
8 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Bayern sloot het voorbije seizoen af met drie prijzen en die werden voorafgaand aan de openingswedstrijd in het stadion uitgebreid getoond. Wat volgde was een galavoorstelling tegen het hopeloze Schalke. Het lag bij vlagen helemaal open bij de bezoekers en daar kon onder anderen Sané van profiteren met zijn snelheid. Uiteindelijk werd het 8-0. 'Het is een schande, we zijn extreem teleurgesteld', reageerde Schalke-verdediger Bastian Oczipka.

Sané kampte achteraf met dubbele gevoelens. Hij was uiteraard blij met zijn wervelende Bayern-debuut, maar voelde ook mee met zijn oude liefde. Als jonge voetballer verdedigde hij van 2005 tot en met 2016, met uitzondering van een uitstapje naar Bayer Leverkusen, de kleuren van Schalke. 'Ik heb heel lang bij Schalke gezeten. Om het seizoen te beginnen met zó'n nederlaag is pittig. Daarvoor wil ik een beetje sorry zeggen.'

Het is overigens niet de eerste keer dat Sané zijn voormalige werkgever op de pijnbank legt. Anderhalf jaar geleden deed hij dat ook al namens Manchester City in de Champions League. In de achtste finales werd het toen 7-0, mede dankzij een doelpunt en drie assists van de Duitser. Sané richt zijn vizier echter liever op het heden.

'Het was een heel goede dag voor ons, we hebben veel gescoord en hebben de boel achterin dicht gehouden. Ik voelde me goed, maar ik ben nog niet op honderd procent', aldus de linkspoot tegen ZDF. Trainer Hansi Flick was tevreden over het debuut van Sané: 'Hij heeft het prima gedaan, het was goed om te zien dat hij er direct stond en geïntegreerd was.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.