Sancho bespreekt rol voor volgend seizoen in 'speciale groep' Borussia Dortmund

Reacties

Michael Zorc, technisch directeur van Borussia Dortmund, maakte het onlangs voor eens en altijd duidelijk: Jadon Sancho speelt volgend seizoen gewoon bij Borussia Dortmund. Hoewel de technisch directeur niet door iedereen geloofd werd, lijkt de Engelsman zelf ook niet van plan te zijn te vertrekken.

Sancho bespreekt rol voor volgend seizoen in 'speciale groep' Borussia Dortmund
© Pro Shots

'We gaan gewoon door met Sancho. Volgend seizoen speelt hij voor ons. Dat is definitief. Ik denk dat ik daarmee al jullie vragen heb beantwoord. We hebben bovendien zijn salaris afgelopen zomer al aangepast in het kader van zijn prestaties. Daarbij hebben we ook zijn contract tot 2023 verlengd', vertelde de technisch directeur deze week op het trainingskamp van Borussia Dortmund in Zwitserland.

Maar ja, verschillende voetbalfans wezen Zorc er op social media op dat hij dit ook zei toen Ousmane Dembélé in de belangstelling van Barcelona stond. Uiteindelijk vertrok de jonge Fransman toen ook gewoon naar Camp Nou. Wie zegt dat niet hetzelfde gaat gebeuren met Sancho en Manchester United, dat zo'n 120 miljoen euro zou moeten overmaken naar Dortmund?

Rol
Sancho zelf lijkt nu alle geruchten definitief te beëindigen. In gesprek met ESPN vertelt de twintigjarige Engelsman over de rol die hij volgend seizoen wil spelen in Dortmund. 'Ik houd ervan om hier te spelen. Dit is een speciale groep. We hebben enkele heel speciale talenten die eraan komen. Ik ben dan ook blij dat ik het veld met hen mag delen en ze kan begeleiden.'

Met die talenten bedoelt Sancho onder anderen de zeventienjarigen Jude Bellingham en Claudio Reyna. Bellingham, net als Sancho een Engelsman, kwam deze zomer voor 23 miljoen euro over van Birmingham City. De Amerikaan Reyna, die ook geboren is in Engeland, kwam vorig jaar al over van de jeugdopleiding van New York City FC en speelde zelfs al vijftien Bundesliga-wedstrijden. 'Ik kwam hier ook toen ik zeventien was en stond in dezelfde schoenen. Spelen met oudere spelers kan je enorm motiveren als jonge jongen. Ik hoop dat nu ook voor hen te kunnen doen. Dat ik ze kan begeleiden in wat goed is en wat niet', aldus Sancho.

Om écht aan alle onduidelijkheid een einde te maken, zou Borussia Dortmund aan Sancho hebben gevraagd om een statement naar buiten te brengen waarin hij bevestigt volgend seizoen in Dortmund te spelen. Dat meldt The Times. Of Sancho dat gaat doen, is nog niet duidelijk. Tot die tijd kan er dus nog volop gespeculeerd worden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.