Sánchez schiet frustraties van zich af: 'Voel me een gekooide leeuw als ik niet speel'

Alexis Sánchez heeft zich woensdagavond met zijn winnende treffer tegen Juventus (2-1) bevrijd van zijn frustraties. De 33-jarige Chileen voelt zich bij vlagen ondergewaardeerd bij Internazionale en wist voorafgaand aan het duel dat hij het verschil zou kunnen maken.

Inter ontving woensdagavond Juventus voor de strijd om de Italiaanse Supercoppa. Na doelpunten van Weston McKennie (25e minuut) en Lautaro Martínez (35e minuut) bleef het heel lang 1-1. Tot in de honderdtwintigste minuut Sánchez na geblunder van Alex Sandro de winnende treffer maakte.

Het late doelpunt zorgde voor de nodige opluchting bij de aanvaller, die het achteraf niet kon laten om zijn emoties te delen. 'Ik speelde op 9 januari tegen Lazio en had verwacht vandaag ook te spelen, want ik ben écht in vorm. Ik voel me als een gekooide leeuw als ik niet speel. Antonio Conte liet me vaak pas vijftien minuten voor tijd invallen en dan zat ik me echt te verbijten. Ik ben een kampioen, en hoe meer een kampioen speelt, hoe beter hij zich voelt. Kampioenen kunnen dingen doen die niemand anders kan. Dit was de brul van een leeuw', aldus Sánchez tegen SportMediaset.

De carrière van de 144-voudig international is er een van hoge pieken en diepe dalen. Tussen 2008 en 2011 maakte hij naam bij Udinese. Vervolgens speelde hij met wisselend succes voor respectievelijk Barcelona (46 goals in 141 wedstrijden), Arsenal (80 goals in 166 wedstrijden) en Manchester United (vijf goals in 45 wedstrijden). Het contract van Sanchez bij Inter loopt tot medio 2023.