Sánchez besefte op eerste dag al dat transfer naar Man Utd een mislukking werd

Reacties

Alexis Sánchez blikt met een vervelend gevoel terug op zijn periode bij Manchester United. De definitief naar Internazionale vertrokken aanvaller heeft zijn volgers een inkijkje gegeven in hoe het voor hem misging bij de Engelse grootmacht.

Sánchez besefte op eerste dag al dat transfer naar Man Utd een mislukking werd
© Pro Shots

Sánchez kwam begin 2018 van Arsenal over en tekende een absoluut topcontract op Old Trafford. Bij The Red Devils maakte hij de verwachtingen nooit waar. Sterker, hij werd het symbool van het verdere afglijden. Ole Gunnar Solskjaer liet hem een jaar geleden al op huurbasis naar Internazionale gaan en de manager gaf deze zomer toestemming voor een definitief vertrek naar Inter, waar de 31-jarige Chileen opgeleefd is onder trainer Antonio Conte.

Via Instagram blikt Sánchez terug op de periode begin 2018: 'Ik had eigenlijk al een akkoord met Manchester City, maar die transfer ging niet door. Ik kreeg de kans om naar United te gaan en dat sprak me aan, want als kind had ik een zwak voor die club. Maar ik liet me niet goed informeren over wat er intern gebeurde daar. Op de eerste dag dat ik met mijn teamgenoten was, zag ik al dingen waar je niet van weet voordat je er bent. Bij de eerste training besefte ik al dat het niet goed was. Ik kwam thuis en zei tegen mijn vertegenwoordigers: kunnen we het contract niet terugdraaien en terugkeren bij Arsenal? Ze begonnen te lachen en ik vertelde ze dat ik er niet paste.'

Wat was precies het probleem? Sánchez wijst vooral naar de groepsdynamiek: 'Ik bleef maar hetzelfde gevoel houden. Als team waren we geen eenheid op dat moment. Journalisten spraken over me zonder me te kennen. Oud-spelers spraken ook en hadden geen idee wat er precies gebeurde binnen de club. Dat deed pijn. Een speler is ook afhankelijk van de omgeving binnen een club en we waren niet als een familie. Dat zag je terug op het veld. Ik ben kritisch op mezelf en had beter moeten spelen. Maar ik kreeg ook altijd de schuld, zelfs als ik maar een paar minuten speelde.'

Sánchez wil het hoofdstuk United met deze woorden definitief afsluiten. Hij gaat de boeken in als een van de grootste miskopen in de clubgeschiedenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.