Salarispost bij Ajax komt in de buurt van grens honderd miljoen

Reacties

Bij de presentatie van de jaarcijfers werd afgelopen week eens te meer duidelijk dat Ajax een klasse apart is geworden in de Eredivisie. Het uitgavenpatroon is volledig afgestemd op deelname aan de Champions League en op vrijwel alle parameters – omzet, kosten, salarissen, transfersommen – scoren de Amsterdammers twee keer zo hoog als PSV.

Salarispost bij Ajax komt in de buurt van grens honderd miljoen
© Pro Shots

De beleidsommezwaai sinds het vertrek van Frank de Boer is steeds duidelijker zichtbaar in de cijfers. Zo gaf Ajax 92,4 miljoen euro uit aan salarissen (waarvan 76 miljoen was bestemd voor spelers en technische staf). Daarmee bereikten de lonen ondanks de coronastop (en het niet hoeven uitkeren van kampioens- en directiebonussen) toch hetzelfde niveau als in het seizoen 2018/19, toen de Amsterdammers hoge premies uitkeerden vanwege het succes in de Champions League.

Achteraf leverde de nieuwe bondscoach met vier landstitels een knappe prestatie, want hij realiseerde die onder totaal andere omstandigheden. Ten opzichte van het laatste jaar van De Boer stegen de salarisuitgaven van Ajax met 110 procent.

Geïnteresseerd in de Ajax-cijfers en de daarbij horende duiding? Lees dan onderstaand verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.