Salarisonderzoek: Barcelona en PSG stoten United van de troon

Reacties

De Premier League betaalt gemiddeld gezien nog steeds de hoogste salarissen in de voetballerij. Dit blijkt uit een jaarlijks salarisonderzoek. De topdrie van clubs met het hoogste salarishuis wordt echter niet gevormd door ploegen uit de Premier League.

Salarisonderzoek: Barcelona en PSG stoten United van de troon

The Graduate School of Social Sciences (GSSS) neemt elk jaar de salarissen in de sportwereld onder de loep. Vorig jaar betaalde Manchester United nog de hoogste salarissen, in 2017 is het Barcelona dat de kroon spant. Spelers van de Catalanen verdienen gemiddeld 7,41 miljoen euro. In de berekening is ook het nieuwe contract van Lionel Messi opgenomen.

Paris Saint-Germain maakt op de lijst een flinke sprong, wat vooral te maken heeft met het aantrekken van Neymar en Kylian Mbappé. De twee spelers zijn samen goed voor een transfersom van een slordige vierhonderd miljoen euro en verdienen ook flink. Het gemiddelde salaris dat de de club uit de hoofdstad aan spelers betaalt ligt op 7,3 miljoen. Real Madrid valt daar weer net onder (6,96 miljoen). Manchester United staat met een gemiddeld salarishuis van 5,9 miljoen op de vierde plek, de topvijf wordt gecompleteerd door Manchester City.

Competities
Het salaris van een gemiddelde Premier League-speler bedraagt 2,95 miljoen per jaar. Dit bedrag ligt veel hoger dan in Spanje (1,88 miljoen), Italië (1,47 miljoen), Duitsland (1,40 miljoen) en Frankrijk (1,05 miljoen).

Hoogste salarissen  
ClubCompetitieGemiddeld salaris*
1. BarcelonaPrimera División7,41
2. Paris Saint-GermainLigue 17,3
3. Real MadridPrimera División6,96
4. Manchester UnitedPremier League5,9
5. Manchester CityPremier League5,87
6. Bayern MünchenBundesliga5,85
7. JuventusSerie A5,39
8. ChelseaPremier League4,94
9. ArsenalPremier League4,49
10. Atlético MadridPrimera División4,27

*bedragen in miljoenen euro's

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.