Salah vlakt zichzelf ondanks favorietenrol Benzema niet uit voor Gouden Bal

Reacties

Karim Benzema is voor veel (oud-)collega's dé favoriet voor de Ballon d'Or 2022, maar Mohamed Salah is naar eigen zeggen ook nog altijd in de race. Salah verloor met Liverpool de Champions League-finale van Real Madrid en Benzema.

Salah vlakt zichzelf ondanks favorietenrol Benzema niet uit voor Gouden Bal
© Pro Shots

Terwijl steeds meer prominenten in de voetbalwereld stellen dat Benzema de Gouden Bal verdient, laat Salah in een interview met France Football weten dat hij zichzelf nog niet uitvlakt voor de prestigieuze prijs, die op 17 oktober wordt uitgereikt in Parijs.

'Ik zal het niet ontkennen, ik wil ook de beste speler van de wereld worden. De Ballon d'Or is één van mijn grootste doelen', zei Salah, die dit seizoen voor Liverpool 31 keer het net vond in 51 officiële duels. Met The Reds werd hij tweede in de Premier League achter Manchester City. Liverpool legde wel beslag op de FA Cup en de League Cup.

Impact
Salah hoopt de eerste Afrikaanse winnaar van de Gouden Bal te worden sinds George Weah in 1995. 'En als me dat lukt, ga ik ook voor een tweede. Ja, het klopt dat ik schrok van mijn ranking in 2021', gaf Salah toe in het interview. De Egyptenaar eindigde vorig jaar als zevende. Lionel Messi ontving toen de Gouden Bal.

De aanvaller van Liverpool begrijpt dat hij meer kans zou maken op de prestigieuze prijs wanneer hij de Champions League-finale in Parijs had gewonnen. 'Dat we verloren is een handicap voor mij, al speelde ik persoonlijk een goede wedstrijd. Laten we wachten op het oordeel van de jury. Als ik de Ballon d'Or dit jaar niet win, dan zal ik er volgend jaar weer alles aan doen om bovenaan te eindigen. Wanneer een speler uit Egypte de Gouden Bal wint, zal dat een enorme impact hebben op het Midden-Oosten en heel Afrika.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.