Salah schrijft geschiedenis voor Liverpool met unieke reeks

Reacties

Mo Salah was dinsdagavond opnieuw de grote man bij Liverpool. De Egyptenaar scoorde twee keer tegen Atlético Madrid en was voor de negende wedstrijd op rij trefzeker voor The Reds. Salah werd daarmee de eerste speler in de clubgeschiedenis die zo'n lange doelpuntenreeks wist neer te zetten.

Salah schrijft geschiedenis voor Liverpool met unieke reeks
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Salah opende de score in Wanda Metropolitano met een door Geoffrey Kondogbia van richting veranderd schot en bepaalde diep in de tweede helft de eindstand op 2-3 met een benutte strafschop. Salah is door zijn twee doelpunten topscorer aller tijden van Liverpool in de Champions League.

Voor de Egyptenaar, die in 2017 overkwam van AS Roma, betekende zijn goals ook een vervolg van zijn doelpuntenreeks in opeenvolgende wedstrijden: negen. Salah scoorde in de laatste zes wedstrijden in de Premier League en vond in de Champions League ook al het net tegen AC Milan (één keer) en FC Porto (twee keer).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hongerig
'Ik ben heel blij voor Mo, hij is een fantastische speler', zei teamgenoot Alisson Becker na de wedstrijd in Madrid op een persconferentie. 'Hij levert in elke wedstrijd en maakt mooie doelpunten. Het zijn echt niet alleen makkelijke goals. Daarnaast is Mo ook van waarde voor het team door in verdedigend opzicht zijn steentje bij te dragen. Hij is een aanvaller die altijd hongerig is, hongerig naar meer succes. Ik hoop dat hij deze reeks doelpunten kan voortzetten.'

Liverpool won dankzij de twee goals van Salah voor het eerst in de Champions League-geschiedenis van Atlético, dat in het (recente) verleden twee keer won van de Engelsen en hen twee keer op een gelijkspel hield. Voor de nummer twee in de Premier League, achter koploper Chelsea, wacht komende zondag een uitwedstrijd op Old Trafford tegen rivaal Manchester.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Atlético Madrid
6
2
1
3
7-8
-1
7
3
FC Porto
6
1
2
3
4-11
-7
5
4
AC Milan
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.