Sadílek blij met speeltijd bij PSV, Lato op een zijspoor

Reacties

PSV haalde afgelopen zomer twee nieuwe spelers na het vertrek van Angeliño naar Manchester City, maar de linksbackpositie werd in Eindhoven de afgelopen weken ingevuld door Michal Sadílek. De Tsjechische middenvelder erkent dat dit niet vlekkeloos verloopt.

Sadílek blij met speeltijd bij PSV, Lato op een zijspoor
© Pro Shots

'Ik ben natuurlijk vooral blij dat ik speel', aldus Sadílek in gesprek met Voetbal International. 'Maar mijn favoriete plek is op het middenveld. Het verdedigende positioneren en keuzes maken aan de bal, daar moet ik me op deze plek in verbeteren. Ik weet dat er kritiek is en ik weet ook dat ik foutjes maak, maar ik doe keihard mijn best.'

Tegen AZ kreeg Olivier Boscagli voor het eerst in enkele weken weer speelminuten; hij viel in de slotfase in. PSV-trainer Mark van Bommel liet de afgelopen weken weten dat Boscagli en Sadílek qua niveau niet veel voor elkaar onderdoen en dat hij van wedstrijd tot wedstrijd bekijkt wie er speelt.

Voor Toni Lato zijn de uitzichten een stuk somberder. Hij ontbrak de afgelopen tijd diverse malen in de wedstrijdselectie van PSV en speelde sinds 22 augustus, toen hij in de extra speeltijd inviel tegen Apollon Limassol, geen seconde meer. Wanneer zijn perspectieven niet verbeteren, valt niet uit te sluiten dat hij in januari alweer terugkeert naar zijn eigenlijke werkgever Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.