Ruzie tussen Lloris en Son verraadt de spanning bij winnend Spurs

Reacties

Tottenham Hotspur heeft maandagavond gewonnen van Everton en blijft in de race voor Europees voetbal. In de tabloids van dinsdag zal het vermoedelijk echter nauwelijks over de wedstrijd, maar vooral over een merkwaardige ruzie tussen ploeggenoten Hugo Lloris en Heung-Min Son gaan.

Ruzie tussen Lloris en Son verraadt de spanning bij winnend Spurs
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 0
Everton
Everton

Tottenham bereikte in het vorige voetbaljaar nog de finale van de Champions League, maar beleeft nu een veel minder seizoen. Succestrainer Mauricio Pochettino werd in november op straat gezet en José Mourinho kreeg de taak om de boel weer op de rit te krijgen. De resultaten zijn er echter niet veel beter op geworden. Tottenham werd in de Champions League uitgeschakeld door RB Leipzig en verloor afgelopen donderdag in de competitie met 3-1 van Sheffield United, waardoor deelname aan het miljardenbal voor volgend seizoen onhaalbaar lijkt.

De spanningen lopen hoog op en dat kwam maandagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Everton aan het licht. Tottenham stond dankzij een treffer van Giovani Lo Celso (van richting veranderd door Everton-verdediger Michael Keane) op een 1-0 voorsprong, toen scheidsrechter Graham Scott de niet zeer vermakelijke eerste helft beëindigde. Tottenham-doelman én aanvoerder Lloris zette het direct na het rustsignaal op een rennen en zocht de confrontatie met Son.

Het was onduidelijk waar de keeper zo boos over was. Lo Celso hield de tierende Lloris tegen en duwde Son weg, voordat ploeggenoten kwamen helpen om de twee kemphanen uit elkaar te houden. Het betekende een vreemd einde van het eerste bedrijf. Tijdens de rust spraken Lloris en Son het blijkbaar met elkaar uit, want voor de start van de tweede helft gaven de twee elkaar in de catacomben, en in het zicht van de camera's, nog even een knuffel.

Mourinho liet de twee gewoon staan en zag Son nog een goede kans krijgen om de marge te verdubbelen. Hij stuitte echter op Everton-doelman Jordan Pickford, die zijn ploeg op de been hield. Everton kreeg het echter nauwelijks voor elkaar om zelf gevaarlijk te worden voor het doel van Lloris en dus hield Tottenham, waar Steven Bergwijn als invaller voor Son een klein kwartier meedeed, de drie punten in eigen huis.

Met nog vijf speelronden te gaan staat Tottenham nu achtste in de Premier League. De achterstand op nummer zeven Arsenal bedraagt een punt; nummer zes Wolverhampton Wanderers heeft vier punten meer. De volgende wedstrijd van Tottenham is al over drie dagen, wanneer de Londenaren op bezoek moeten bij degradatiekandidaat AFC Bournemouth. Drie dagen daarna, op zondag dus, wacht vervolgens de kraker tegen aartsrivaal Arsenal.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.