'Ruzie met Kluivert leidt tot bliksemvertrek heethoofd Valdés bij Barça'

Reacties

Víctor Valdés staat voor een razendsnel vertrek als hoofdtrainer van het beloftenteam van Barcelona. De Catalanen laten via de officiële kanalen weten dat zijn positie ter discussie staat. Volgens Spaanse media komt dit door een hoog opgelopen ruzie met Patrick Kluivert.

'Ruzie met Kluivert leidt tot bliksemvertrek heethoofd Valdés bij Barça'

Kluivert werd eind juli aangesteld als hoofd opleiding bij Barcelona en bemoeit zich veel met de jeugdteams. Catalunya Ràdio bracht vrijdag naar buiten dat dit tot een verhitte discussie met Valdés heeft geleid, die tot het vertrek van laatstgenoemde zou gaan leiden. Niet lang na deze berichtgeving meldt Barcelona dat Valdés zaterdag niet met zijn ploeg zal meereizen voor de competitiewedstrijd tegen Gymnastics of Tarragona.

Volgende week gaat de technische leiding van Barcelona om tafel met Valdés, om te praten over de eventuele continuïteit van de oud-doelman in zijn huidige functie. Het heeft er echter alle schijn van dat de beslissing om Valdés weg te sturen al is genomen.

Valdés, die als keeper nog ploeggenoot was van Kluivert bij Barcelona, staat pas sinds de zomer voor de groep bij Barcelona Onder-19. Hij kwam in deze korte periode al twee keer in opspraak. Eerst weigerde hij om met zijn ploeg aan te treden voor de troostfinale van het toernooi om de Otten Cup, vervolgens werd hij bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen weggestuurd vanwege commentaar op de leiding.

De 37-jarige Valdés speelde tussen 2002 en 2014 in het eerste elftal van Barcelona, nadat hij was doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding. Als doelman was hij bijzonder succesvol bij de Spaanse topclub en won Valdés onder meer drie keer de Champions League, twee keer de wereldbeker en zes landstitels. De Spanjaard zette twee jaar geleden een punt achter zijn actieve loopbaan en was vorig seizoen trainer bij Moratalaz, een bescheiden club in de regio Madrid.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.