Ruzie Al-Khelaifi en Barcelona escaleert: 'Ik weet niet of het legaal is'

Reacties

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain verwacht dat de UEFA een onderzoek instelt naar de financiële transacties van Barcelona. Door de verkoop van diverse takken van de club verschafte Barcelona zichzelf wat lucht in financieel opzicht en was de club in staat om alle spelers in te schrijven voor het nieuwe competitieseizoen.

Ruzie Al-Khelaifi en Barcelona escaleert: 'Ik weet niet of het legaal is'
© Pro Shots

Barcelona verkocht gedeelten van Barça Studios, de studio die al het audiovisuele materiaal voor de club ontwikkelt, aan investeringsfonds GDA Luma en het op cryptogeld gebouwde Socios.com. Volgens La Liga voldeed Barcelona aan de strenge regels omtrent Financial Fair Play, maar Al-Khelaifi betwijfelt of inderdaad aan alle spelregels is voldaan.

'Is het eerlijk? Nee, het is niet eerlijk', zegt mediatycoon en PSG-voorzitter Al-Khelaifi tegen Politico. 'Is het legaal? Daar ben ik niet zeker van. Als dit wordt toegestaan, zullen andere clubs hetzelfde doen. De UEFA heeft natuurlijk eigen financiële regelgeving. Er zal ongetwijfeld naar alles worden gekeken.'

De woorden van Al-Khelaifi betekenen een nieuwe escalatie van de hoogoplopende strijd tussen PSG en het Spaanse voetbal. Zo gaf Al-Khelaifi vorige week een toespraak waarin hij stelde dat 'gevaarlijk hoge schulden en magische kapitaalinjecties geen duurzame oplossing' zijn, een opmerking die werd opgevat als een sneer naar Barcelona.

Ook op een ander belangrijk terrein verkeren PSG en de Spaanse topclubs in conflict. Real Madrid en Barcelona zijn twee van de grootste voorvechters van de oprichting van een Super League, maar PSG hekelt die plannen. 'Ik ben ervan overtuigd dat niemand zal toestaan dat de Super League werkelijkheid wordt. We moeten aan iedereen denken, niet alleen aan onszelf. We moeten de supporters respecteren', benadrukt Al-Khelaifi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.