Ruwe MLS-diamant Scally (16) rondt nu al transfer naar Duitsland af

Reacties

Hij heeft er nog geen minuut in de Major League Soccer op zitten, maar Joe Scally heeft nu al een transfer bewerkstelligd naar Europa. De zestienjarige verdediger van New York City FC gaat vanaf januari 2021 officieel aan de slag bij Borussia Mönchengladbach.

Ruwe MLS-diamant Scally (16) rondt nu al transfer naar Duitsland af
© Pro Shots

Scally staat in de Verenigde Staten te boek als één van de grootste talenten sinds jaren. Hij tekende vorig jaar op zijn vijftiende een meerjarig contract in New York, als tweede jongste speler in de geschiedenis na Freddy Adu. Zijn roem snelt hem vooruit en dat heeft Gladbach al doen besluiten om hem vast te leggen voor de verre toekomst.

New York City FC bevestigt de overstap van Scally, die dus over iets meer dan een jaar officieel wordt. Hij brengt het nieuwe seizoen nog door in zijn thuisland en maakt vervolgens de oversteek naar Duitsland. Zijn club maakt niet bekend welk bedrag het voor hem ontvangt, maar volgens diverse Duitse en Amerikaanse bronnen gaat het om bijna twee miljoen euro. Meer geld werd er in de geschiedenis nog niet betaald voor een MLS-speler van zijn leeftijd.

Gladbach wrijft zich alvast in de handen met Scally's komst naar Europa. 'Joe is een Amerikaans toptalent, we volgen hem al langere tijd', zegt sportief directeur Max Eberl (foto). 'We zien veel potentie in hem en zien uit naar zijn komst in januari 2021.'

Scally’s enige optreden voor New York City FC dateert van april vorig jaar, toen hij David Villa afloste in een bekerwedstrijd. Zijn debuut in de competitie kan hij nog maken in het nieuwe seizoen in de MLS. Zijn naderende overstap naar Gladbach maakt de rechtsback erg enthousiast, zegt hij. 'Ieder kind droomt van een transfer naar Europa, zeker naar één van de vijf topcompetities. Het is een droom die uitkomt dat ik naar Duitsland zal gaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer New York City
Meer over New York City
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Meer MLS
Meer over MLS
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.