Rutten voert geen wijziging door bij PSV na exit Van Nistelrooij

Reacties

Fred Rutten heeft geen verandering doorgevoerd voor de eerste wedstrijd na het vertrek van Ruud van Nistelrooij. De doorgeschoven assistent houdt voor de voor PSV o zo belangrijke uitwedstrijd tegen AZ vast aan een middenveld met Guus Til, waardoor Xavi Simons opnieuw als verkapte linksbuiten zal spelen.

Rutten voert geen wijziging door bij PSV na exit Van Nistelrooij
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 2
PSV
PSV

Het niet wijzigen van de opstelling betekent dat André Ramalho opnieuw mag starten. De 31-jarige Braziliaan stelde teleur in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (3-3), maar krijgt desondanks opnieuw de voorkeur boven Olivier Boscagli. Ramalho vormt weer een duo met Jarrad Branthwaite, de Everton-huurling die in Alkmaar in principe zijn laatste wedstrijd voor PSV zal spelen.

Met het oog op het aanvalsspel stond Rutten ook voor een interessante keuze. Hij had de optie om Fábio Silva vanaf links te laten starten en Xavi Simons als nummer 10 te laten spelen, maar de voormalige assistent van Van Nistelrooij houdt vast aan het plan met Guus Til als aanvallende middenvelder. Simons zal vanaf links starten in een voorhoede met verder Luuk de Jong en Anwar El Ghazi.

PSV hoopt een uiterst onrustige week af te sluiten met het veiligstellen van de tweede plaats. Een halve week geleden barstte de bom in Eindhoven. Ruud van Nistelrooij stapte woensdag op als hoofdtrainer van PSV. De huidige nummer twee van de Eredivisie heeft aan een gelijkspel genoeg om Ajax hoe dan ook voor te blijven en zo het ticket voor de voorronde van de Champions League te grijpen.

Opstelling PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Til, Veerman; El Ghazi, De Jong, Simons.

Opstelling AZ
Bij AZ zijn ook geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de competitiewedstrijd van vorige week. Toen werd mede dankzij twee goals van Jesper Karlsson met 0-3 gewonnen bij NEC. Hij start weer vanaf links. Op rechts kan bij afwezigheid van Jens Odgaard talent Myron van Brederode zich weer laten zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.