Rutten keert terug bij FC Twente in adviserende rol

Reacties

Fred Rutten wordt lid van de raad van commissarissen van FC Twente. De trainer van Maccabi Haifa gaat een adviserende rol spelen bij de club die hem graag als technisch directeur had willen aanstellen.

Rutten keert terug bij FC Twente in adviserende rol

Rutten sprak al met zijn club in Israël af dat hij volgend seizoen daar wederom aan het roer zou staan. Daarom beperkt hij zich bij zijn grote liefde Twente tot de functie van rvc-lid. 'Ik heb gezegd dat ik club graag wil helpen als ze me erom vragen. Onlangs was dit het geval en in gesprekken met de club is dit daaruit voortgekomen. Op deze wijze kan ik helpen', zegt hij op de clubsite.

Ook Rene Takens, de voorzitter van de Twentse rvc, is blij dat Rutten het technische beleid kan gaan controleren. 'We zijn blij dat we met Fred Rutten onze RvC op voetbaltechnisch vlak kunnen versterken. Zoals bekend waren we daar naar op zoek.'

Algemeen directeur Erik Velderman sluit zich aan bij die woorden. 'Het is mooi voor de club dat Fred Rutten ons voetbaltechnisch wil helpen. Fred Rutten is met zijn kennis en ervaring welkom. We hebben de afgelopen tijd met Fred gesproken over in welke rol dat bij FC Twente zou kunnen. Fred heeft aangegeven bij zijn huidige club Maccabi Haifa te blijven als zij zich zouden handhaven en dat is gebeurd. Dat Fred zich hieraan wil houden, is logisch.'

Rutten was als speler en hoofdtrainer al actief bij FC Twente. Na zijn laatste periode als trainer in Enschede, waarin degradant Twente nog Champions League-voetbal haalde, was Rutten trainer bij Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord en Al-Shabab in Dubai. Twente heeft voor de functie van technisch directeur ook een oude bekende op het oog: Ted van Leeuwen. De directeur van het Deense Esbjerg fB vervulde die rol al eerder bij de Tukkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.