Russische kampioen Promes levert Twente forse bonus op

Reacties

Het succes van Quincy Promes bij Spartak Moskou levert FC Twente een financiële meevaller op. Nu Spartak kampioen van Rusland is geworden krijgt de Enschedese club binnenkort 500.000 euro bijgeschreven.

Russische kampioen Promes levert Twente forse bonus op

De afspraak werd gemaakt in augustus 2014, toen Promes voor 11,5 miljoen euro door FC Twente werd getransfereerd naar Spartak. Indien de Russische topclub tijdens de contractduur van de aanvaller het kampioenschap dan wel plaatsing voor de Champions League zou afdwingen, zou FC Twente een bonus krijgen. In zijn derde seizoen was de Amsterdamse aanvaller met elf doelpunten en tien assists de grote man bij Spartak.

In de wedstrijd tegen Tom Tomsk maakte Promes afgelopen zaterdag de enige goal. Omdat Zenit Sint-Petersburg een dag later verloor, werd Spartak Moskou kampioen van Rusland.

Eerder al werd de international uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de Russische competitie. FC Twente blijft de ontwikkelingen van zijn voormalige spits nauwlettend volgen, want de club deelt ook mee bij een eventuele volgende transfer.

De prestaties van Promes in Rusland leidden afgelopen winter al tot serieuze interesse van Liverpool. Promes werd recent ook gelinkt aan Everton en Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.