Russisch international Kokorin daags na verlaten gevangenis terug bij Zenit

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft Aleksandr Kokorin weer in de armen gesloten. De Russisch international kwam dinsdag op vrije voeten te staan, nadat hij maandenlang in de gevangenis had gezeten.

Russisch international Kokorin daags na verlaten gevangenis terug bij Zenit

Kokorin (28) en Pavel Mamaev (30) werden in mei van dit jaar veroordeeld voor 'hooliganisme en mishandeling'. De twee werden vorig jaar oktober opgepakt na het mishandelen van twee personen in een horecagelegenheid. Van het incident doken op social media ook al snel beelden op.

Mamaev en Kokorin boden hun excuses aan, maar ontsnapten niet aan een gevangenisstraf. Zij zouden in november (Mamaev) en december (Kokorin) vrijkomen, maar verlieten hun cel al dinsdag, op borgtocht. Een dag later heeft Kokorin alweer werk gevonden.

De spits, die 48 interlands voor Rusland speelde, stond voor zijn tijd in de gevangenis al onder contract bij Zenit. Deze verbintenis werd na de uitspraak van de rechter ontbonden en nu heeft Kokorin een nieuw contract getekend bij Zenit, tot het einde van dit kalenderjaar. De Russische bond (RFU) heeft laten weten dat Kokorin aan de selectie van Sergey Semak is toegevoegd. 

Nog zonder Kokorin speelde Zenit dinsdag met 1-1 gelijk tegen Olympique Lyon, in de eerste groepswedstrijd van dit Champions League-seizoen. Zenit zit verder in de poule bij RB Leipzig en Benfica en staat na negen speelronden derde in de Russische Premier Liga, met evenveel punten als koploper FK Rostov. Ook FK Krasnodar staat op twintig punten: deze club was voorheen de werkgever van Mamaev. Hij heeft nog geen nieuw dienstverband in de wacht gesleept.

In de gevangenis hielden Pavel Mamaev en Aleksandr Kokorin hun conditie zo goed mogelijk op peil.
In de gevangenis hielden Pavel Mamaev en Aleksandr Kokorin hun conditie zo goed mogelijk op peil.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Kokorin
Meer over A. Kokorin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.