'Rusland uitgesloten van deelname aan WK 2022 na enorme dopingstraf'

Reacties

Rusland mag hoe dan ook niet deelnemen aan het WK 2022 in Qatar, zo heeft anti-dopingbureau WADA bekendgemaakt. Het land is namelijk voor vier jaar uitgesloten van deelname aan alle WK's in andere sporten én de Olympische Spelen, zowel in de zomer als in de winter.

'Rusland uitgesloten van deelname aan WK 2022 na enorme dopingstraf'
© Pro Shots

Rusland wordt daarmee keihard gestraft voor de manier waarop er is gefraudeerd met de bloed- en urinemonsters van Russische sporters, in een poging om zo dopinggebruik te verdoezelen, zo meldt persbureau TASS. Daarmee heeft de WADA (World Anti-Doping Agency) het dringende advies van de onderzoekscommissie overgenomen. Wel kan er binnen drie weken nog beroep worden aangetekend bij het CAS, het internationale sporttribunaal.

Voor Russische deelname aan het EK 2020 heeft het overigens geen gevolgen, aangezien er specifiek wordt gesproken over 'mondiale evenementen'. De vlag en het volkslied van Rusland ontbreken op al die toernooien, sporters die kunnen aantonen dat zij geen doping hebben gebruikt, mogen onder de neutrale vlag alsnog wél deelnemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.