Rummenigge dreigt met stap naar FIFA: 'Lewandowski verdient de Gouden Bal'

Reacties

Karl-Heinz Rummenigge is niet blij met het besluit van France Football om de Gouden Bal-verkiezing voor dit jaar te schrappen. De bestuursvoorzitter van Bayern München kan de argumentatie van het Franse tijdschrift niet volgen en vindt het bovendien onfair tegenover Robert Lewandowski.

Rummenigge dreigt met stap naar FIFA: 'Lewandowski verdient de Gouden Bal'
© Pro Shots

Onlangs werd bekend dat er in 2020 geen Gouden Bal-winnaar zal komen, omdat de redactie van France Football vindt dat er dit jaar geen goede vergelijking kan worden gemaakt tussen de verschillende voetballers door de gevolgen van de coronacrisis. Rummenigge is het niet eens met dat besluit en kondigde tijdens een persconferentie aan dat hij daarover mogelijk in gesprek gaat met de FIFA.

'Vooral omdat er in een jaar, waarin iedereen behalve de Franse competitie het seizoen heeft afgemaakt, het mogelijk moet zijn om de Ballon d'Or uit te reiken aan de beste voetballer in de wereld', zei Rummennigge, zelf winnaar van de prestigieuze award in 1980 en 1981. 'En natuurlijk ook omdat ik denk dat Robert Lewandowski onder deze omstandigheden een goede kans had gehad.'

De 31-jarige Lewandowski had met 34 goals in de Bundesliga een belangrijk aandeel in de titelprolongatie van Bayern en heeft in alle competities al 51 keer gescoord, terwijl de Champions League in augustus nog verder gaat. 'Hij heeft misschien wel het beste seizoen van zijn carrière gehad', weet Rummenigge. 'Hij zou het hebben verdiend om dit jaar de Ballon d'Or te winnen.'

FIFA
En dus liet Rummenigge doorschemeren het er mogelijk niet bij te laten zitten en zijn contacten bij de FIFA aan te boren. 'Misschien praat ik hier nog wel over met Herr Infantino en zal ik hem proberen te overtuigen om France Football over te halen of dat de FIFA zelf een Gouden Bal-verkiezing kan organiseren.' De FIFA heeft ook nog zijn eigen The Best-verkiezing, die in een soberder vorm vooralsnog wel doorgaat.

Verdient Lewandowski de Gouden Bal? 'Hij kan alles in is in alle competities topscorer'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.