Rummenigge deelt na rentree bij Bayern sneer uit naar Nagelsmann

Reacties

Na Uli Hoeness heeft ook Karl-Heinz Rummenigge zich uitgesproken over de recente onrust bij Bayern München. De voormalige beleidsbepaler deelde een sneer uit aan de in maart ontslagen Julian Nagelsmann.

Rummenigge deelt na rentree bij Bayern sneer uit naar Nagelsmann
© Pro Shots

Rummenigge keerde onlangs terug bij Bayern met een rol in de raad van toezicht, nadat hij twee jaar geleden nog plaatsmaakte in de directie voor Oliver Kahn. De oud-doelman werd afgelopen zaterdag samen met technisch directeur Hasan Salihamidzic kort na het prolongeren van de landstitel zonder pardon aan de kant geschoven na een seizoen waarin er meer fout dan goed ging en Nagelsmann moest plaatsmaken voor Thomas Tuchel.

Rummenigge gaf donderdag tijdens een conferentie in Düsseldorf te kennen geen voorstander te zijn geweest van de aanstelling van de 35-jarige Nagelsmann, die twee jaar geleden voor veel geld werd overgenomen van RB Leipzig. 'Ik ben altijd een vriend geweest van ervaring, de trainer van wie ik het meeste leerde was Jupp Heynckes', doelde de 67-jarige oud-international op de trainer die Bayern in 2013 naar de treble leidde.

Rummenigge zwaaide toen nog de scepter samen met Hoeness. De afgelopen twee jaar leidden Kahn en Salihamidzic de club. 'Na mijn vertrek zijn er dingen veranderd die voor onrust zorgen, ook in het team', constateert de voormalige algemeen directeur, die denkt dat een man als Heynckes dat had kunnen voorkomen. 'Het team is het allerbelangrijkste. Daar moet je je op focussen, je moet het team beschermen.'

Technisch directeur
Met Tuchel is de opvolger van Nagelsmann al in huis en Jan-Christian Dreesen is na het veelbesproken vertrek van Kahn de nieuwe algemeen directeur. Een nieuwe td heeft Bayern nog niet in huis. Rummenigge erkent dat de club die het liefst 'gisteren' al had aangesteld. 'Totdat de vacature is vervuld, zullen Uli, ik, trainer Thomas Tuchel en de nieuwe algemeen directeur Jan-Christian Dreesen de dingen samen bespreken.'

Dat Rummenigge nu op verzoek van Hoeness - erevoorzitter en jarenlang zijn collega - en president Herbert Hainer zelf weer officieel betrokken is bij Bayern na een afwezigheid van twee jaar, had de voormalige Gouden Bal-winnaar een simpele verklaring voor. ' Als je in de hondstrouwe ogen van Uli Hoeness kijkt, is het moeilijk nee zeggen. Ik moest mijn vrouw enigszins geruststellen, maar ze had er begrip voor.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.