Rummenigge blokkeerde revolutionair plan Guardiola met Neuer

Reacties

Pep Guardiola speelde in één van zijn kampioensjaren bij Bayern München met het idee om doelman Manuel Neuer te gebruiken als middenvelder. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge stak uiteindelijk een stokje voor het plan van zijn trainer.

Rummenigge blokkeerde revolutionair plan Guardiola met Neuer
© Pro Shots

Guardiola was in München onder de indruk van de meevoetballende kwaliteiten van Neuer. Hij wilde een serieus experiment ten uitvoer brengen en ontwikkelde een plan, waarmee hij kon testen hoe goed Neuer was wanneer hij in de as van het veld terecht zou komen.

In een interview met supportersblad Fanmagazin 51 doet Rummenigge uit de doeken waarom het plan niet doorging. 'Ik herinner het me nog goed. We waren al kampioen van Duitsland en Pep gaf aan dat hij Neuer op het middenveld wilde zetten. Maar ik vreesde dat de buitenwereld het zou bestempelen als een arrogante actie. Ik kon Pep met de grootst mogelijke moeite van het idee afbrengen', legt Rummenigge uit.

De bestuursvoorzitter kon Guardiola's logica wel volledig volgen, zegt hij. 'Ik ben ervan overtuigd dat Manu ook op het middenveld een goed figuur had geslagen', aldus Rummenigge. Neuer keepte sinds zijn transfer van Schalke 04 naar Bayern München in totaal 366 wedstrijden voor de club.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.