Rulli vertelt waar hij aan gaat werken: 'Ik heb wat fouten gemaakt'

Reacties

Ajax-doelman Gerónimo Rulli kijkt met een goed gevoel terug op zijn Eredivisie-debuut. De sluitpost is blij met zijn clean sheet tegen FC Twente (0-0), maar is ook zelfkritisch op zijn bijdrage aan de opbouw.

Rulli vertelt waar hij aan gaat werken: 'Ik heb wat fouten gemaakt'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
FC Twente
FC Twente

'FC Twente speelde beter dan wij. Toen we met tien kwamen te staan, verdedigden we wel beter. Al met al was het een zware wedstrijd voor ons, want wij willen winnen in eigen huis. We moeten beter worden en hard werken op de training', vindt de Argentijnse doelman.

Rulli was met liefst zeven reddingen belangrijk voor Ajax, maar was wel een aantal keer slordig in de opbouw. Daar kijkt hij zelfkritisch op terug. 'Ik denk dat ik wat fouten heb gemaakt, maar over het algemeen ben ik blij, omdat we de nul hebben gehouden. Ik moet hard werken en mijn teamgenoten leren kennen, hoe zij spelen. Dat is allemaal nieuw voor mij. Dit was mijne eerste week hier. Ik ben heel blij dat ik mijn debuut heb gemaakt en om deel uit te maken van deze grote club', vertelde hij op de persconferentie na afloop.

'We willen allemaal hetzelfde: winnen en ons best doen voor het team. Soms maak je fouten, ik heb dat ook gedaan vanavond. Maar de spirit van het team was het belangrijkste. De clean sheet geeft vertrouwen. Ik probeer kalm te zijn en energie over te brengen naar mijn teamgenoten, hen vertrouwen te geven', vertelt Rulli.

'Ajax wil van achteruit opbouwen, dat is vergelijkbaar met mijn vorige club, bij Villarreal speelden we op vergelijkbare wijze. In sommige dingen moet ik beter worden, want het is niet precíés hetzelfde. Bij Villarreal hadden we bepaalde opbouwvormen, hier is dat weer anders. Ik moet de tactiek en de speelstijl me eigen maken. En vooral mijn teamgenoten leren kennen, hoe zij spelen en waar zij staan.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.