Rulli over gedrag Martínez en zijn rol bij Argentinië: 'Ik probeerde Noppert te zijn'

Reacties

Ajax-doelman Gerónimo Rulli heeft na zijn clean sheet in het duel met FC Twente (0-0) teruggeblikt op het memorabele wereldkampioenschap van Argentinië. De sluitpost vertelde hoe hij Andries Noppert moest imiteren richting de clash met Oranje.

Rulli over gedrag Martínez en zijn rol bij Argentinië: 'Ik probeerde Noppert te zijn'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
FC Twente
FC Twente

'Het WK was geweldig, de beste ervaring van mijn leven', blikte Rulli op de persconferentie na het duel met Twente terug. 'We hebben historie geschreven voor ons land. We hebben de mensen zo gelukkig gemaakt. Dat is het belangrijkste, denk ik. De wereldtitel betekent alles voor Argentinië. We zijn zo gezegend. Het was het beste gevoel van mijn leven', vertelt de dertigjarige doelman.

Rulli werd ook gevraagd naar het gedrag van collega Emiliano Martínez, die in opspraak raakte met zijn provocaties tijdens en na de WK-finale. 'Het is lastig voor mij om daarover te praten', zei Rulli. 'Ik ken Emi en hij is een heel goed persoon. Hij is nederig. Maar wanneer hij speelt, wil hij winnen. Dan doet hij álles om te winnen. Sommige mensen vinden dat mooi, anderen niet. Maar het belangrijkste is dat hij een goede speler een goede mens is.'

Het ging ook nog even over de penaltyseries op het WK, tegen Nederland en Frankrijk. 'We hebben veel aan de penalty's gewerkt. We hebben veel beelden gezien van spelers en we trainden hoe zij de strafschoppen namen én hoe de keepers hun reddingen verrichtten', vertelde Rulli.

'Voor ons als keepers is het heel belangrijk, maar voor de spelers net zo goed. Franco Armani (de andere reservedoelman, red.) en ik probeerden de doelman van de tegenstander te imiteren en de penalty's te keren. Richting het duel met Nederland probeerde ik Noppert te zijn, maar ik ben twaalf centimeter kleiner', lachte de Argentijn.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.