Mühren bereikt mijlpaal na zoveelste goal voor Cambuur

Robert Mühren heeft maandag een bijzondere mijlpaal bereikt. De spits van SC Cambuur maakte op bezoek bij Jong FC Utrecht zijn honderdste goal in de Eerste Divisie. Eerder op de avond hield Go Ahead Eagles tegen Jong AZ opnieuw de nul.

In dit overzicht houden we alle ontwikkelingen uit de 25ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie bij.
Jong FC Utrecht
1 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

Dat Mühren makkelijk scoort op het tweede niveau van Nederland weten we inmiddels maar al te goed. Met de spits hoopt Cambuur dit seizoen te promoveren naar de Eredivisie en daar is de club hard naar op weg. Toch moet continu de focus worden gehouden, want afgelopen vrijdag werden er nog punten verspeeld tegen Jong Ajax (1-1). Dat gebeurde maandag op Zoudenbalch niet.

Het was Mühren die vlak voor rust de score opende voor Cambuur door op aangeven van Ragnar Oratmangoen raak te schieten. Het was een bijzondere goal voor de aanvaller; zijn honderdste in de Eerste Divisie. 51 daarvan maakte hij sinds het begin van vorig seizoen. In deze jaargang staat de teller op 25. Mühren had daarna ook een aandeel in de 0-2. Raymond Huizing gleed een voorzet van Mühren in zijn eigen doel. Aan het einde van de wedstrijd leek het nog even spannend te worden na een goal van Tim Pieters (1-2), maar al een minuut later gaf Mühren de assist op de 1-3 van Issa Kallon.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 3
Go Ahead Eagles

Go Ahead is dit seizoen een zuinige ploeg in de KKD. De ploeg scoort in vergelijking met de concurrentie niet vaak, maar krijgt ook erg weinig doelpunten tegen. Voor maandag stond de teller op achttien tegentreffers en dat bleef zo tegen Jong AZ. De formatie van Van Wonderen noteerde zo voor de zeventiende keer dit seizoen een clean sheet.

Dat was mede te danken aan verdediger en aanvoerder Jeroen Veldmate, die ook de score opende tegen Jong AZ door een strafschop te benutten. De thuisploeg zag Zakaria Aboukhlal al vroeg in de wedstrijd uitvallen en slaagde er niet in om een vuist te maken. Door goals van Giannis Botos en Sam Beukema liep Go Ahead in de tweede helft verder uit.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 2
De Graafschap

Het duel in De Goffert was niet alleen een Gelderse derby tussen twee hoogvliegers uit de KKD, maar ook een wedstrijd waar eindelijk weer eens supporters bij mochten zijn. In het kader van de Fieldlab-experimenten (waarbij er evenementen worden georganiseerd mét publiek) waren er zo'n 1150 fans aanwezig in Nijmegen. Zij zagen vanaf de tribune hoe De Superboeren voor rust een overwicht hadden, maar net zoals de thuisploeg niet tot scoren kwamen.

Waar er in het eerste bedrijf dus niet gescoord werd, gebeurde dat kort na de hervatting wel. Na een pass van Danny Verbeek schoot Daryl van Mieghem de 0-1 binnen namens De Graafschap. De wedstrijd leek beslist na de 0-2 van Ted van de Pavert, maar door de aansluitingstreffer van Elayvis Tavsan werd het in de slotfase nog even spannend. Het bleef echter bij 1-2, waardoor De Graafschap de zevende overwinning op rij boekte. De Doetinchemmers liggen op koers voor rechtstreekse promotie.

MVV Maastricht
1 - 0
Excelsior
Excelsior

Excelsior kon in veel wedstrijden rekenen op de productiviteit van Ómarsson, maar in de laatste zeven competitiewedstrijden wist de IJslandse spits slechts één keer te scoren. En dat terwijl de aanvaller dit seizoen toch al achttien keer trefzeker was. Mede door de verminderende productie van de IJslander komt Excelsior vooralsnog niet verder dan een tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Ook op bezoek in Maastricht lukte het Ómarsson maar niet om het net te vinden. Kansen waren er echter wel degelijk voor de 26-jarige spits. Voor rust trof hij de paal en werd zijn poging nog net voor de lijn weggewerkt door de Maastrichtse verdediging. Na rust was Ómarsson nog een paar keer dicht bij een openingsgoal, maar de scherpte ontbrak wederom bij de aanvaller. Tot overmaat van ramp had Djibril Dianessy aan de andere kant slechts aan één kans genoeg om vlak voor tijd toe te slaan. De huurling van Fortuna Sittard omspeelde Alessandro Damen en werkte de beslissende 1-0 binnen.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 4
Almere City FC

Almere City leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan bij TOP Oss, vooraf de nummer dertien van de ranglijst. De bezoekers kwamen namelijk prima uit de startblokken en namen al na zeven minuten een voorsprong, via een rake kopbal van Thomas Verheydt. Ook Daniël Breedijk was voor rust trefzeker met het hoofd en omdat Almere City nog verschillende kansen op meer had gekregen, leek er halverwege geen vuiltje aan de lucht.

In de tweede helft toonde TOP Oss echter veerkracht. Philippe Rommens bracht met een lekker schot de spanning terug in het duel, voordat een door Kyvon Leidsman van richting veranderd schot van Ruben Roosken de gelijkmaker opleverde. Almere City moest daardoor opnieuw beginnen en had in John Yeboah de redder in nood. De huurling van Willem II is weliswaar niet groot van stuk, maar ook hij was succesvol met het hoofd. Diep in blessuretijd bracht Elias Sørensen de score met een intikker bij de tweede paal nog op 2-4.

Helmond Sport
1 - 2
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade had zich de laatste weken met vier overwinningen op rij van zijn goede kant laten zien. De Limburgse ploeg dreigde vrijdag een pas op de plaats te moeten maken.

Patrick Pflücke zette Roda na twaalf minuten nog wel op het goede spoor, maar na de gelijkmaker van Arno van Keilegom was het lang wachten op een tweede Limburgse treffer. In de slotfase zorgde invaller Dylan Vente voor de opluchting in het Roda-kamp. Van dichtbij prikte de Feyenoord-huurling de bal achter doelman Stijn van Gassel en werd hij de matchwinner.

Telstar
Telstar
1 - 1
FC Eindhoven

Telstar dacht na een maand weer het zoet van de overwinning te gaan proeven. Glynor Plet was hard op weg de gevierde man te worden bij De Witte Leeuwen. Maar die eer was de clubtopscorer niet gegund. In de slotfase was hij gewisseld en vanaf de kant zag hij hoe Bart Biemans diep in blessuretijd de thuisploeg een kater bezorgde. Voor FC Eindhoven was het een welkom succes na vijf nederlagen op rij.

FC Dordrecht
2 - 3
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda heeft de opmars voortgezet in Dordrecht. De Brabantse ploeg sloeg snel het pad in op weg naar vierde zege op rij. Binnen tien minuten had de ploeg van trainer Maurice Steijn een marge van twee goals opgebouwd. Kaj van Rooij was de gevierde man met zijn twee doelpunten.

Ondanks de snelle voorsprong dreigde NAC genoegen te moeten nemen met een punt. Na het snelle Dordtse antwoord van Dehninio Muringen volgde na bijna een uur de gelijkmaker. Nikolas Agrafiotis tekende voor de 2-2 uit een strafschop, die vragen opriep. Jari Schuurman had de bal op het hoofd van Michaël Maria geschoten, maar scheidsrechter Luca Cantineau oordeelde dat er sprake was geweest van hands.

NAC ontsnapte aan puntenverlies. In de 79ste minuut zette Lewis Fiorini met een fraaie treffer de Brabantse gasten opnieuw op voorsprong. FC Dordrecht was niet bij machte om de nederlaag te voorkomen.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 0
FC Den Bosch

De horrorreeks van FC Den Bosch heeft in Eindhoven een vervolg gekregen. De hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie bleef weer in gebreke en is na de nederlaag tegen Jong PSV voor de twintigste keer op rij zonder zege gebleven. Dit keer was de treffer van Shurandy Sambo die FC Den Bosch de das omdeed.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Jong Ajax heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een angstgegner van SC Cambuur, dat in 2019 voor het laatst de Amsterdamse beloftes versloeg. De laatste vier confrontaties resulteerden in een Friese nederlaag.

Vrijdagmiddag zette Jong Ajax in de 21ste minuut een eerste stap op weg naar weer een succes. Naci Ünüvar was met een rake rebound verantwoordelijk voor de Amsterdamse openingstreffer. Kort na rust bracht Robert Mühren de wedstrijd weer in evenwicht.

Zijn vijftigste treffer in dienst van Cambuur, en 24ste van het seizoen, bleek niet de opmaat voor een volgende zege. De Friese koploper kon net als Jong Ajax ondanks kansen het verschil niet maken.