RTL strikt Sneijder als Champions League-analist

Reacties

Wesley Sneijder gaat aan de slag als analist tijdens de Champions League-uitzendingen van RTL 7. Het miljardenbal verhuist deze zomer van SBS naar RTL en Sneijder is de eerste die als analist is gestrikt door de televisiezender. Humberto Tan gaat de uitzendingen presenteren.

RTL strikt Sneijder als Champions League-analist
© Pro Shots

'Het is voor mij een nieuwe uitdaging om in Nederland aan de slag te gaan als analist van de Champions League', vertelt Sneijder. 'Ik heb als speler vaak genoeg aan de aftrap gestaan van een Champions League-wedstrijd en iedere keer heeft het iets magisch. De sfeer in het stadion, de spanning als je het veld op loopt, het was iedere keer kippenvel… Daarom kijk ik er ook naar uit om deze topaffiches te analyseren.'

Sneijder speelde in zijn carrière 76 Champions League-wedstrijden waarin hij twaalf keer scoorde. In 2010 won hij de Cup met de Grote Oren met Internazionale. RTL meldt dat er nog meer analisten worden toegevoegd aan het 'Champions League-team'. Zij worden binnenkort gepresenteerd. RTL zendt op woensdag 11 augustus ook de strijd om de Super Cup tussen Chelsea en Villarreal uit.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.