Routinier Hadouir blijft nog een seizoen bij Excelsior

Reacties

Anouar Hadouir is ook komend seizoen speler van Excelsior. De 35-jarige middenvelder zette zijn handtekening onder een nieuwe éénjarige overeenkomst. Hadouir is sinds juli 2016 speler van Excelsior.

Routinier Hadouir blijft nog een seizoen bij Excelsior

Hadouir, die in september 36 wordt, debuteerde al in het seizoen 2002/03 als prof onder trainer Mark Wotte bij Willem II. Daarna diende de Bosschenaar ook Roda JC, Alemannia Aachen, NAC Breda en Moghreb Tétouan in Marokko. Komend seizoen begint hij aan zijn zeventiende seizoen in het betaalde voetbal.

In de twee seizoenen dat Hadouir bij de Rotterdamse Eredivisionist speelt, kwam hij in 44 duels in actie. In het voorbije seizoen startte hij zes keer in de basis (nooit maakte hij de negentig minuten vol) en viel hij zeventien keer in. Ook een seizoen eerder werkte Hadouir geen enkele hele wedstrijd af: twintig keer viel hij in en één keer werd hij na iets meer dan een uur gewisseld.

Invalbeurten van Hadouir waren echter bijna altijd goed voor de ploeg. Met zijn ervaring, rust en slimmigheidjes was de aanvallend ingestelde middenvelder vaak belangrijk in de slotfase van een duel. Zijn meest opvallende moment van het afgelopen seizoen was zijn winnende goal op Het Kasteel tegen Sparta. Vier minuten voor tijd schoot hij Excelsior uit een bekeken genomen vrije trap naar de 2-3 winst.

Hadouir ontpopte zich de laatste twee seizoenen tot een belangrijke speler in de kleedkamer zoals dat zo mooi heet. Naast speler is hij ook een mentor en vraagbaak voor de jongere spelers. Hij is ook bezig met het behalen van zijn trainersdiploma's. In mei van dit jaar slaagde Hadouir voor zijn UEFA B.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.