Route naar WK begint voor Hiddink en Curaçao met klinkende zege

Reacties

Curaçao is de lange weg richting het WK begonnen met een zege. St. Vincent & Grenadines was een maatje te klein bij het debuut van Guus Hiddink als bondscoach van De Blauwen.

Route naar WK begint voor Hiddink en Curaçao met klinkende zege
© Pro Shots
Curaçao
Curaçao
5 - 0
St. Vincent & Grenadines
St. Vincent & Grenadines

In Willemstad legde Juninho Bacuna met twee doelpunten in de eerste helft een brede basis voor het eerste succes van Hiddink als bondscoach van Curaçao. Anthony van den Hurk en Jarchinio Antonia deden voor rust ook van zich spreken met een treffer.

In de tweede helft bleef de schade voor St. Vincent & Grenadines beperkt tot een treffer van Elson Hooi. Curaçao, waar Vurnon Anita debuteerde, speelt zondag in Guatemala tegen Cuba de tweede wedstrijd in de WK-kwalificatie.

Hiddink: 'Het zou fantastisch zijn als dit Curaçao het WK haalt'
Canada
Canada
5 - 1
Bermuda
Bermuda

Hiddinks voorganger als bondscoach van Curaçao, Remko Bicentini, werkt nu als assistent-bondscoach bij Canada. De Canadezen, waar Frank Sturing op de bank bleef, zetten Bermuda met 5-1 opzij bij de start van de WK-kwalificatie.

'Het is een must om goed van start te gaan, wil je in deze ronde groeien', aldus Bicentini, die met zijn staf over een sterke selectie kan beschikken. 'Alphonso Davies is een echte topper, ik denk een van de beste linkervleugelverdedigers van de wereld', aldus de assistent-bondscoach.

Zondag treft Canada in de tweede wedstrijd op weg naar Qatar de Kaaimaneilanden. In de eerste fase van de WK-kwalificatie moet er verder afgerekend worden met Suriname en Aruba, deze wedstrijden worden gespeeld in juni. 'Het absolute doel van Canada is het WK in Qatar, daar gaan we alles voor doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.