Rotterdammer Janga gidst Curaçao naar finale Caribbean Cup

Reacties

Het nationale elftal van Curaçao heeft zich geplaatst voor de finale om de Caribbean Cup. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini was in de nacht van donderdag op vrijdag met 2-1 te sterk voor Martinique.

Rotterdammer Janga gidst Curaçao naar finale Caribbean Cup

Curaçao begon met veel bekenden uit de Eredivisie aan de aftrap van het Caribische onderonsje. Zo stond Vitesse-doelman Eloy Room onder de lat, Go Ahead Eagles-aanvaller Jarchinio Antonia in de voorhoede en Cuco Martina en Daryl Lachman in de defensie. Het voormalige FC Twente-duo kon niet voorkomen dat Martinique in de zeventiende minuut de leiding nam via Yoann Arquin: 1-0.

De ploeg van Bicentini, die vorige zomer het stokje overnam van Patrick Kluivert, herstelde zich in de tweede helft. Gevaro Nepomuceno - voormalig FC Den Bosch en Fortuna Sittard - schoot raak vanaf de strafschopstip. Een kwartier voor tijd kwam de beslissing van een andere ex-Eredivisionist. Rangelo Janga (foto), die in Nederland uitkwam voor Excelsior, Willem II en FC Dordrecht voor hij naar AS Trencín vertrok, vond het net en schoot zijn land daarmee naar de finale van het Caribische toernooi.

Daarin wacht Jamaica, dat in de andere halve finale Frans-Guyana na strafschoppen uitschakelde. In de nacht van zondag op maandag wordt de finale gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.