Rose snakt naar versterking bij Spurs en wil geen 'Google-aankopen'

Reacties

De druk op Tottenham Hotspur om in actie te komen op de transfermarkt wordt van binnenuit opgevoerd. Linksback Danny Rose heeft aangedrongen op versterkingen van wereldklasse, zoals Rafael van der Vaart dat was toen hij in 2010 naar White Hart Lane kwam.

Rose snakt naar versterking bij Spurs en wil geen 'Google-aankopen'

Rose was erbij toen de Nederlander zijn entree maakte bij Spurs en weet nog wat het gevoel was dat heerste. 'Dat was onder Harry Redknapp. Het was zo van: Wow, hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Zo'n aankoop hebben we nu ook nodig als je het mij vraagt', vertelde de 27-jarige Engelsman aan The Sun.

Tottenham werd vorig seizoen knap tweede achter Chelsea en heeft deze zomer opvallend genoeg als enige Premier League-club nog niets uitgegeven op de transfermarkt. Voorzitter Daniel Levy predikte eerder al geduld, terwijl manager Mauricio Pochettino woensdag nog aankondigde dat Tottenham waarschijnlijk nog drie à vier spelers zal halen voor de deadline. En volgens Rose is versterking ook nodig om opnieuw mee te kunnen doen om de titel.

Rose: 'Ik zeg niet dat we tien spelers moeten kopen, maar ik zou graag twee of drie aankopen zien. En dan niet spelers die je op Google op moet zoeken en waarbij je denkt Wie is dat? Er zijn nog drie weken te gaan in deze transferperiode en als je naar Manchester City kijkt, daar zouden ze tevreden zijn over de gedane zaken als de deadline nu al verstreken zou zijn. Manchester United is ook al min of meer klaar, al hoor ik dat Mourinho graag nog één of twee spelers wil. Maar ik weet zeker dat hij blij is met zijn selectie.'

Met name van Manchester City is Rose onder de indruk. En hij niet alleen bij Tottenham. Spurs verloor in de voorbereiding met 3-0 van de ploeg van Pep Guardiola en de kwaliteit in de breedte van The Citizens was vervolgens ook het gesprek in Noord-Londen. 'Ik was er bij die wedstrijd niet bij vanwege een blessure, maar toen de selectie terug was uit de Verenigde Staten sprak ik met wat jongens. Zij zeiden ook: "City haalde tweehonderd miljoen pond van het veld en bracht Agüero, Touré en Sané binnen de lijnen." Dat is veelzeggend', aldus de vleugelverdediger.

Een van de namen die genoemd wordt bij Tottenham is Ross Barkley, die op weg is naar de uitgang bij Everton. Het advies van Rose laat aan duidelijkheid niets te wensen over: 'Ik hoorde dat hij wellicht te halen is. Ik heb met hem gespeeld (nationale elftal van Engeland, red.) en Ross binnenhalen zou een grote boost geven.'

Aftellen tot Premier League-start: vooruitblik op strijd der giganten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.