Rose haalt uit naar Gullit: 'Hoop dat hij zijn woorden inslikt'

Reacties

Het Wonder van Anfield was volgens Danny Rose een inspiratie voor de comeback tegen Ajax (2-3). De back van Tottenham Hotspur trok ook een lange neus naar Ruud Gullit.

Rose haalt uit naar Gullit: 'Hoop dat hij zijn woorden inslikt'

Rose maakte na de dramatische Champions League-kraker tegen Ajax van de gelegenheid gebruik om bij BT Sports zijn gram ten opzichte van Gullit te halen. De Nederlandse oud-international had zich vorige week negatief uitgelaten over Dele Alli, Victor Wanyama en de back van Tottenham. 'O mijn god, technisch zo slecht', had Gullit geroepen bij beIN Sports na de heenwedstrijd tegen Ajax.

Rose trok na de return in Amsterdam een lange neus naar Gullit. 'Als je de kritiek ziet van mensen als Gullit na de eerste wedstrijd en ziet hoe grof hij was, dan is het lekker om zo terug te vechten en hem hopelijk de mond te snoeren. Hij was zeer kritisch over individuele spelers en vertelde hoe technisch slecht ze waren. Dat was olie op het vuur en hopelijk slikt hij zijn woorden in na deze avond.'

Tottenham Hotspur had inspiratie geput uit het Mirakel van Anfield, waar Liverpool een dag eerder ten koste van Barcelona de finale bereikte. Volgens Rose had manager Mauricio Pochettino de spelers die prestatie voorgehouden ter motivatie en inspiratie.

'We hadden Liverpool gezien. Het liet zien dat het niet voorbij is, voordat het voorbij is', vertelde Rose. 'De manager heeft die wedstrijd aangedragen voor we het hotel verlieten. Hij vertelde dat dat de juiste instelling was. In de rust zijn er een paar woorden gevallen en speelden we zoals we moesten. Het laat zien dat we iedereen kunnen verslaan als we zo spelen.'

Eriksen: 'Ajax was voetballend veel beter, maar wij hebben iets meer mentaliteit'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.