Rosario na start in Nice: 'Voelde qua niveau als Champions League'

Reacties

Pablo Rosario maakte afgelopen zomer voor zo'n zes miljoen euro de overstap van PSV naar OGC Nice en heeft naar eigen zeggen zijn draai snel gevonden in Zuid-Frankrijk. De middenvelder, teamgenoot van Justin Kluivert en Calvin Stengs, begon in negen van de tien competitiewedstrijden van Nice in de basis.

Rosario na start in Nice: 'Voelde qua niveau als Champions League'

'Ik wilde een nieuwe competitie ontdekken om fysiek en technisch sterker te worden. Dat is nu het geval in Frankrijk. Ik zie het project van Nice als een mooie uitdaging en met trainer Philippe Galtier hebben we iemand die vorig jaar kampioen van Frankrijk werd. Ik merk dat bij deze club alles aanwezig is om weer stappen te maken', aldus Rosario tegen Nice Matin.

Boscagli
Voor zijn transfer naar Nice won Rosario informatie in bij toenmalig PSV-teamgenoot Olivier Boscagli. 'Ik heb hem gesproken over de interesse van Nice en wat ik kon verwachten van het leven in Frankrijk en het voetbal in de Ligue 1. Eerlijk gezegd volgde ik de Franse competitie daarvoor nog niet. Olivier zei na mijn transfer dat ik hem ook altijd kan contacten wanneer ik iets nodig heb. Het niveau in de Ligue 1 is hoger dan in de Eredivisie.'

'Na drie seizoenen bij PSV was ik toe aan iets nieuws. Ik heb voor mijn transfer op internet wat research gedaan naar Nice. Het bleek een club met veel aanstormende talenten. Het plezier straalt er ook van af in de spelersgroep', aldus Rosario, die met Nice een sterke start van het seizoen beleefde. In de laatste vier speelrondes verloor de formatie van Galtier, vorig seizoen met OSC Lille nog Frans kampioen, twee keer.

Oranje
Rosario werd zondag bij het uitduel met Troyes (1-0 nederlaag) net als Calvin Stengs voortijdig naar de kant gehaald. Kluivert staat al enkele weken geblesseerd aan de kant. Aan de tweede speelronde van de Ligue 1 bewaart de enkelvoudig international betere herinneringen. Toen was Nice met 0-4 te sterk voor Lille. 'We waren toen echt dominant tegen de regerend kampioen van Frankrijk. Het voelde qua niveau aan als een wedstrijd in de Champions League. Het was erg mooi om te zien dat we als team die zware test wisten te doorstaan', aldus de voormalig aanvoerder van PSV.

Met een nieuwe kans in het Nederlands elftal houdt Rosario zich niet bezig. 'Ik ben drie jaar geleden voor het laatst in contact geweest met de bondscoach van Oranje. Ik houd me daar dus nog niet mee bezig. Ik wil nu vooral plezier maken bij Nice. Ik zie wel dat Oranje een nieuwe weg ingeslagen en het is mooi dat Arnaut Danjuma is opgeroepen. Ik ken hem nog uit mijn tijd bij PSV', besluit de middenvelder.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.