Rosario: '4-0 is een grote uitslag, ik denk onnodig'

Pablo Rosario baalt van de ruime nederlaag tegen Barcelona, maar de 21-jarige middenvelder was ook optimistisch over wat PSV in grote delen van de wedstrijd heeft laten zien.

Rosario heeft zich erg goed ontwikkeld en mocht ook tegen de Catalanen weer in de basis beginnen. 'Het is mooi om dit mee te mogen maken', zegt de voetballer. 'Ik vind ook dat we het redelijk goed hebben gedaan, al kan ik over de uitslag natuurlijk niet tevreden zijn. Maar we zijn met iets moois bezig en dat zie je in fases ook tegen Barcelona terug. Er zaten echter ook minder mooie dingen in en daar moeten we lering uit trekken. Dit was weer een goede les voor ons.'

Volgens Rosario is de grootste les geweest dat PSV tegen iedere tegenstander kansen krijgt. 'Zelfs tegen Barcelona', aldus de middenvelder. 'Voor de rust kregen we enkele goede kansen en in de tweede helft hadden we ook een paar goede mogelijkheden om te scoren. Dat we altijd iets kunnen creëren, is goed.'

Bij het eerste doelpunt van Barcelona moest Rosario vol in de achtervolging. 'Dembélé ging langs Jorrit, ik probeerde het dicht te lopen, maar hij glipte er toch doorheen. Nu denk ik: misschien had ik een overtreding moeten maken en geel moeten pakken. Maar het was nog zeventig minuten, dat is wel heel lang. Nick maakt volgens mij een goede sliding op de bal, maar de scheids geeft toch een vrije trap.'

'4-0 is een grote uitslag en ik denk onnodig gezien het wedstrijdbeeld. Maar het is de kwaliteit van Barcelona, zij hebben één kans nodig en de bal ligt er in. Wij hebben mogelijkheden gehad, maar bij ons gingen ze er niet in. Nu gaat de focus naar zondag, dan zullen we klaar zijn voor Ajax.'