Rooney wil mentor Cocu definitief opvolgen en kondigt koerswijziging aan

Reacties

Phillip Cocu wordt bij Derby County mogelijk opgevolgd door Wayne Rooney, die sinds december vorig jaar juist bij de hand werd genomen door de Nederlander. De Manchester United-legende laat nu weten wel begrip te hebben voor het ontslag van Cocu.

Rooney wil mentor Cocu definitief opvolgen en kondigt koerswijziging aan
© Pro Shots

Rooney tekende vorig seizoen een contract bij Derby County omdat hij bij de Championship-club het zelf voetballen goed kon combineren met zijn ambities om manager te worden. De 35-jarige Engelsman kreeg de rol van speler/assistent-trainer en Cocu begeleidde Rooney binnen de technische staf. 'Ik heb veel geleerd in mijn eerste rol als coach hier en ik wil Phillip enorm bedanken', herhaalt Rooney zijn woorden van eerder deze week tegenover Sky Sports.

Tegelijkertijd is de topscorer aller tijden van Engeland zo kort na het ontslag van Cocu ook al opvallend kritisch. 'Ik denk dat verandering nodig was. We hebben geen goede reeks achter de rug', aldus Rooney, die met Liam Rosenair, Shay Given en Justin Walker een zogenaamd interim-team vormt dat de taken van Cocu en diens assistenten Chris van der Weerden en Twan Scheepers tijdelijk heeft overgenomen.

'Dit is een kans voor mij, Liam, Justin en Shay om frisse ideeën in te brengen en het team als het ware een nieuwe identiteit te geven. We moeten de ideeën die we hebben tot uitvoering brengen en de ploeg weer op het juiste pad brengen. Ik ben ambitieus en wil graag het trainersvak in. Ik zou niet ambitieus zijn als ik hier zou zitten en zou zeggen dat ik de baan niet zou willen', doelt Rooney op de vaste rol van manager.

Derby County is na de zo beroerde start de hekkensluiter in het Championship en heeft in de eerste elf speelrondes slechts zes punten verzameld. Voor Rooney en co volgt zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Bristol City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.