Boateng countert Matthäus, Bijker in voetsporen Chiellini

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Boateng countert Matthäus, Bijker in voetsporen Chiellini

• Oranje Leeuwin Mandy van den Berg nodigt eenzame mensen in de regio Westland uit om met Kerstmis te komen dineren bij haar thuis. 'Niet voor iedereen is kerst een gezellige tijd, veel mensen zijn eenzaam', stelt de 90-voudig international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Oranje wordt maandagavond gesteund door minister-president Mark Rutte. Of dat een goed teken is, is de vraag: augustus vorig jaar was hij ook al toeschouwer van Oranje. Op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron was Rutte toen te gast bij het WK-kwalificatieduel tussen Frankrijk en Nederland in het Stade de France. Toen leed Nederland een 4-0 nederlaag.

• 'Sinds wanneer hebben we experts in Duitsland? Ik ken er geen', counterde Jerome Boateng de kritiek die hij kreeg van Duits recordinternational Lothar Matthäus. Boateng werd door bondscoach Joachim Löw niet opgeroepen voor de interlands tegen Rusland en Nederland en volgens Matthäus zou dat wel eens het definitieve einde van Boateng interlandcarrière kunnen zijn. 'Voor mij is alleen belangrijk wat mijn coaches zeggen. Zij zijn de experts en niet de mensen die zichzelf belangrijk vinden door ergens te gaan zitten en dingen te zeggen.'

Lucas Bijker is vandaag in de voetsporen getreden van Giorgio Chiellini. Bijker, momenteel speler van KV Mechelen, had dat wellicht wel op een andere manier willen doen. Ploeggenoot Onur Kaya plaatste na het behalen van de periodetitel met KV Mechelen namelijk een kiekje op Instagram waarop de edele delen van Bijker te zien waren. 'Ik had ­natuurlijk ­liever gehad dat deze foto niet op het internet was ­verschenen, maar ik maak mij er niet druk om', reageerde Bijker. Eerder deze week was ook Chiellini in vol ornaat te zien toen Raoul Bellanova een kiekje deelde waarop hij poseert met Cristiano Ronaldo.

• Het is vandaag precies vijftien jaar geleden dat ene Lionel Messi zijn officieuze debuut vierde voor Barcelona. De Argentijn mocht zijn opwachting maken tijdens een oefenduel met FC Porto. Vanzelfsprekend staan de Catalanen vrijdag stil bij het bijzondere moment in de clubgeschiedenis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ivan Rakitic heeft nog altijd slapeloze nachten van de WK-finale, met name aan de manier waarop Frankrijk tegen Kroatië een 2-1 voorsprong nam. Na een Franse hoekschop kreeg Ivan Perisic ongelukkig en van korte afstand de bal op zijn ietwat uitgestoken linkerhand, waarop arbiter Néstor Pitana na het bekijken van de beelden langs de lijn naar de stip wees.

'Begin niet met mij over de VAR, ik heb er al zo vaak over gedroomd', verhaalt Rakitic in gesprek met The Guardian. Uiteindelijk won Frankrijk met 4-2. 'Die finale was misschien wel onze beste wedstrijd. Gedurende een uur waren wij gewoon beter, superieur. Je kon aan de gezichten van de Franse spelers zien dat ze niet wisten hoe ze ons moesten stoppen, hoe ze ons moesten controleren. In de finale was de God van het voetbal van Franse afkomst.'

Eden Hazard vindt niet dat hij recht heeft op de Gouden Bal, zo zegt de goudeerlijke Belg in gesprek met RTBF. 'Dit jaar zijn andere spelers beter geweest', laat de smaakmaker van Chelsea en de Belgische nationale ploeg optekenen. 'Wie hem moet winnen? Als je het einde van het afgelopen seizoen ook meeneemt, dan zou ik Kylian Mbappé zeggen. Luka Modric speelt sinds augustus, september iets minder goed.' Op 3 december wordt duidelijk wie de prestigieuze onderscheiding in de wacht sleept.

'Ze zijn beiden slimme voetballers. Pirlo zocht met zijn passing meer de diepte, maar het zijn twee geweldige spelers met een technische bagage die maar heel weinig spelers is gegeven.'
Jon Dahl Tomasson, assistent bij de Deense nationale ploeg, ziet een parallel tussen Andrea Pirlo en Lasse Schöne. (DR)

Hulk verdient een slordige twintig miljoen euro per jaar. Zijn salaris bij het Chinese Shanghai SIPG biedt de Braziliaan ook de gelegenheid een bijzonder vervoersmiddel aan te schaffen. De spits heeft een eigen privéjet, opgesierd met zijn afbeelding en handtekening, op de kop getikt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Een relletje bij Anderlecht, waar de training donderdag op het laatste moment werd afgelast. Coach Hein Vanhaezebrouck besloot daartoe nadat Landry Dimata zonder opgave van reden niet present was. Het bleek dat voorzitter Marc Couke de spits op vakantie had gestuurd, zo bericht Sporza. Vanhaezebrouck was daarvan niet op de hoogte en besloot na overleg met de spelers de training te schrappen. Dimata kampt weliswaar met een lichte blessure, hij werd door de oefenmeester wel op de club verwacht. Maar dat was Couke dus ontgaan.

'Ik mocht één minuutje meedoen in de Europa League-finale, het was bijna vernederend. Na de League Cup-finale tegen Southampton kwam José Mourinho naar me toe en hij droeg me bijna op om de trofee als eerste in de lucht te houden. Maar ik had niet eens meegedaan. Ik dacht toen bij mezelf dat ik echt ergens anders heen moest.'
Wayne Rooney verhaalt in gesprek met Sky Sports over zijn laatste seizoen bij Manchester United (2016/17), waarin manager Mourinho nauwelijks nog een beroep op hem deed.

• Hij speelt er nog geen halfjaar, maar nu al is Axel Witsel bijna niet meer weg te denken uit de basis van Bundesliga-koploper Borussia Dortmund. De 29-jarige Belg voelt zich als een vis in het water bij de Champions League-winnaar van 1997. 'Deze transfer is de beste beslissing in mijn loopbaan. Nooit had ik betere medespelers', zegt Witsel in gesprek met Bild. 'Bovendien woon ik nu weer dicht bij mijn familie. Het is echt ideaal.'

Afgelopen week rekende Borussia Dortmund nog af met Bayern München.

• Trainer Glen De Boeck kreeg donderdag de wacht aangezegd bij KV Kortrijk. Opvallend was dat er met Yves Vanderhaeghe meteen een opvolger werd benoemd. Nóg opvallender was dat De Boeck donderdag wel nog het oefenduel met Antwerp FC mocht 'doen.' De oefenmeester werd voortdurend gebeld in de eerste helft, maar nam niet op.

'Tijdens de rust denkt ondergetekende om toch maar eens te checken wat er scheelt. Om dan te lezen van een journalist dat je ontslagen bent. Coach dan nog maar eens 45 minuten, wat ik respectvol gedaan heb. Ik ben in shock met deze gang van zaken', schrijft De Boeck op zijn Facebook-pagina.

• De praatgrage Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, is niet het synoniem voor diplomatie. Toen er tijdens een voetbalconferentie in Miami naar zijn mening werd gevraagd over de recente onthullingen over Manchester City en Paris Saint-Germain antwoordde de bestuurder opnieuw zonder met meel in de mond te praten: 'Football Leaks toont aan dat de UEFA verkeerd zat. Met de informatie die we nu hebben, moeten de clubs worden bestraft. PSG, dat niet voor het eerst de regels overtreedt, moet voor minimaal één seizoen worden uitgesloten van de Champions League', meldde Tebas. 'Het is niet mijn doel om hen aan te pakken. Ik wil alleen dat de regels worden gerespecteerd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.