Rooney van held naar schlemiel bij DC United

Reacties

Het eerste seizoen van Wayne Rooney in de MLS is voorbij. Na zijn glansrol in de reguliere competitie speelde Rooney een ongelukkige rol bij de uitschakeling van zijn ploeg DC United in de play-offs om het kampioenschap.

Rooney van held naar schlemiel bij DC United

De relatief kleine club uit Washington stond bij de komst van Rooney nog op de laatste plek in de Eastern Conference. De 33-jarige Engelsman loodste het elftal hoogstpersoonlijk naar plaats vijf, wat een startbewijs voor de play-offs met twaalf deelnemers opleverde. In twintig competitieduels scoorde Rooney twaalf keer en leverde hij zes assists.

In de eerste ronde van de play-offs om de titel, tegen Columbus Crew, was Rooney niet beslissend. Na de openingstreffer van Frédéric Brillant voor DC United scoorde Federico Higuaín, de broer van Gonzalo, zowel in reguliere tijd als in de verlenging. Door een laat doelpunt van Nick DeLeon in de blessuretijd van de verlenging dwong het elftal van Rooney een penaltyreeks af.

Daarin faalde Rooney als eerste strafschopnemer van DC United. Na zijn misser gingen beide ploegen nog twee keer de mist in, waardoor de play-offs ten einde zijn voor DC United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.