Rooney: 'Van Gaal in tactisch opzicht mijn beste trainer'

Reacties

Wayne Rooney speelde bij Manchester United jarenlang onder Sir Alex Ferguson, maar de legendarische Schotse manager moet het op één vlak toch afleggen tegen Louis van Gaal. Rooney noemt de 67-jarige Amsterdammer in tactisch opzicht de beste trainer die hij heeft gehad.

Rooney: 'Van Gaal in tactisch opzicht mijn beste trainer'

'Hij was in tactisch opzicht de beste trainer met wie ik heb gewerkt', vertelde Rooney, tegenwoordig actief voor DC United in de Amerikaanse Major League Soccer, in een interview met talkSPORT. 'Van Gaal was erg sterk in het defensief neerzetten van een ploeg, iedereen wist precies wat zijn taak was zodat het in aanvallend en verdedigend opzicht klopte.'

Van Gaal ging in de zomer van 2014 aan de slag op Old Trafford nadat hij met Oranje derde was geworden op het WK in Brazilië. Zijn periode bij Manchester United verliep minder succesvol. Er was kritiek op het saaie voetbal dat de club onder zijn leiding speelde en de resultaten in de Premier League waren met één vierde en één vijfde plek niet overtuigend.

In zijn tweede seizoen won Van Gaal wel de FA Cup met United, maar het was niet genoeg om zijn baan te behouden. José Mourinho, inmiddels ook weer ontslagen, werd aangesteld als zijn opvolger. Rooney erkent dat de periode van Van Gaal geen doorslaand succes was. 'Hij heeft een paar prijzen gepakt, maar het pakte niet uit zoals iedereen had gehoopt.'

United is nog altijd niet de succesvolle club die het was in het Ferguson-tijdperk. Rooney speelde tussen 2004 en 2013 negen seizoenen onder de Schot en won in die periode onder meer vijf landstitels, de Champions League en het WK voor clubs. Met 197 doelpunten in 402 officiële duels leverde nu 33-jarige Engelsman een flinke bijdrage aan dat succes. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.