Rooney straft verrassende keuze Klopp keihard af in Merseyside Derby

Reacties

Liverpool heeft zondagmiddag de zege in de Merseyside Derby uit handen gegeven. The Reds kwamen dankzij een fantastische goal van Mohamed Salah op voorsprong, maar Everton kwam toch nog langszij: 1-1.

Rooney straft verrassende keuze Klopp keihard af in Merseyside Derby

Manager Jürgen Klopp gooide zijn elftal flink door elkaar voor de derby op Anfield. De Duitser hield onder anderen Georginio Wijnaldum, Philippe Coutinho en Roberto Firmino op de bank ten faveure van Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner en Dominic Solanke. Bij Everton ontbrak Davy Klaassen net als vorige week in de selectie. De Nederlander speelde donderdag wel in de Europa League tegen Apollon Limassol.

Het strijdplan van Sam Allardyce was snel duidelijk: terugzakken en gokken op de counter. Het resulteerde in extreem veel balbezit voor Liverpool (tachtig procent), maar de thuisploeg had moeite om door de Everton-muur heen te spelen.

Zoals zo vaak dit seizoen was Salah de verlosser van Liverpool. De Egyptenaar kreeg de bal vlak voor rust aan de zijkant van het strafschopgebied en wurmde zich door Idrissa Gueye en Cuco Martina heen. Met zijn linkerbeen krulde hij de bal vervolgens schitterend in de verre bovenhoek: 1-0.

De goal van Salah gaf Liverpool de zo gewenste voorsprong, maar dat betekende niet dat Everton anders ging spelen. The Toffees bleven voor hun eigen goal hangen en rekenden op de snelheid van Dominic Calvert-Lewin voorin. Die strategie werd een kwartier voor tijd beloond. Wayne Rooney stuurde Calvert-Lewin weg, Dejan Lovren moest in de achtervolging en gaf de vlugge Everton-spits een duw in de rug.

Arbiter Craig Pawson was onverbiddelijk een wees naar de stip. Rooney joeg de strafschop à la Johan Neeskens hoog door het midden tegen de touwen en maakte op die manier pas zijn eerste doelpunt ooit in de Merseyside Derby.

Ondanks in totaal 22 doelpogingen kwam Liverpool die ene treffer niet te boven. The Reds lijden daarom net als Chelsea, Arsenal en Manchester United/City puntenverlies. Die laatste twee ploegen nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in de Manchester Derby. Liverpool staat met dertig punten uit zestien duels nu vierde op de ranglijst, Everton is gestegen naar de tiende plaats.

De nieuwe toptien van de Premier League
De nieuwe toptien van de Premier League
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.