Rooney sluit terugkeer op Europese velden uit

Reacties

Nog één keer staat Wayne Rooney op een Europese grasmat voor een officieel duel, daarna zal hij hoogstens in benefietwedstrijden zijn opwachting maken in Europa. Rooney heeft bevestigd dat hij zijn carrière afsluit in Amerika.

Rooney sluit terugkeer op Europese velden uit

Rooney liet afgelopen zomer Engeland achter zich en speelt momenteel bij DC United, waar hij nog drie jaar onder contract staat. De Engelse voetbalbond bood hem een afscheidswedstrijd aan in het shirt van The Three Lions en donderdagavond speelt Rooney uitgerekend tegen Amerika zijn 120ste en laatste interland.

Op een persconferentie voor het duel ging Rooney in op zijn toekomst, die als voetballer dus niet in Europa ligt. 'Ik ben hier op mijn plek en ik vind het belangrijk dat ik mij volledig richt op DC United. Voor mijn kinderen zou het ook niet eerlijk zijn, zij gaan hier naar school. Ik keer niet terug, ik beëindig mijn race hier', doelt Rooney op de Major League Soccer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Omdat het voetbalseizoen in Amerika per jaar loopt, wordt er in de eerste maanden van het jaar nooit gevoetbald. Diverse spelers, zoals in het verleden David Beckham en Thierry Henry, maakten van die maanden gebruik om tijdelijk bij een Europese club te voetballen. Rooney kiest hier dus niet voor.

De spits liet in de MLS zien dat hij nog steeds makkelijk scoort. DC United stond onderaan in de competitie toen Rooney een contract tekende bij zijn huidige werkgever, mede dankzij twaalf goals van de Engelsman wist DC United zich alsnog te plaatsen voor de play-offs. In de eindronde ging het echter al mis in het eerste duel, de club werd uitgeschakeld na penalty's.

Engeland en Amerika staan donderdagavond op Wembley tegenover elkaar. De afscheidswedstrijd kwam de bond van Engeland en Rooney zelf op veel kritiek te staan. Zo klaagde recordinternational Peter Shilton (125 caps) dat interlands niet bestaan om als cadeautjes weggegeven te worden. Rooney trok zich weinig aan van het commentaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.