Rooney meteen succesvol bij debuut voor DC United

Reacties

Wayne Rooney heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn debuut gemaakt voor DC United. De 32-jarige Engelsman kwam als invaller binnen de lijnen in het competitieduel met Vancouver Whitecaps (3-1) en toonde zich meteen waardevol.

Rooney meteen succesvol bij debuut voor DC United

Nadat de fans We want Wayne hadden gescandeerd tijdens zijn warming-up, maakte de van Everton overgekomen Rooney in de 58ste minuut zijn entree. De ploeg van trainer Ben Olsen leidde toen al met 1-0 en liep mede dankzij de inbreng van de topscorer aller tijden van Engeland uit naar een 3-1 zege. Rooney was betrokken bij de aanval waaruit Paul Arriola de 2-0 maakte en stelde zijn Amerikaanse ploeggenoot vervolgens in staat van net buiten de zestien de 3-0 binnen te schieten.

Het was voor de hekkensluiter van de Eastern Conference in de Major League Soccer de grootste thuiszege van het seizoen. Trainer Olsen was blij met het debuut van Rooney op het vernieuwde veld van DC United en denkt dat niet alleen de spelers, maar ook hijzelf een hoop kan leren van de routinier. 'Ik zou wel dom zijn als ik dat niet doe. Mijn deur staat sowieso altijd open voor iedereen. Ik blijf natuurlijk de trainer, maar ik weet zeker dat we veel gesprekken met elkaar zullen hebben.'

Rooney zelf toonde zich na zijn debuut en zijn eerste assist in dienst van zijn nieuwe Amerikaanse werkgever, waar hij voor drieënhalf jaar heeft getekend, ook tevreden en voelt zich zeker niet groter dan zijn overwegend minder bekende ploeggenoten, zo vertelde hij na afloop. 'Zij zullen misschien naar mij kijken als iemand die bij Manchester United, Everton en Engeland heeft gespeeld, het niveau dat zij nog niet hebben bereikt, maar ik ben nu speler van DC United. En ik wil gewoon winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.