Rooney maakt van DC United titelkandidaat

Reacties

Met twee doelpunten tegen New York City FC was Wayne Rooney zaterdagavond ontzettend belangrijk voor DC United. Door de overwinning is de club verzekerd van een plek in de play-offs, waarin gevoetbald wordt om het kampioenschap. Enkele maanden geleden durfden de fans daar niet over te dromen.

Rooney maakt van DC United titelkandidaat

Toen Rooney afgelopen zomer naar Amerika verkaste stond DC United immers laatste in de Eastern Conference, met elf punten achterstand op de laatste plek die een ticket oplevert voor de play-offs. Sindsdien scoorde Rooney twaalf keer in negentien competitiewedstrijden en staat zijn club er een stuk beter voor.

Als nummer vijf van de Eastern Conference krijgt DC United een startbewijs voor de kwartfinale van de play-offs. Daarin wacht een subtopper uit de Western Conference, de andere profcompetitie van Amerika. Een luxepositie waarin DC United zich bevindt, zeker na afgelopen seizoen. Vorig jaar werd de formatie uit Washington kansloos laatste in de competitie. Het verschil met dit jaar? Wayne Rooney.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Coach Ben Olsen werd – net als de meeste media in Amerika – verrast door de kwaliteiten van Rooney. 'Ik wist dat we niet slechter zouden worden van zijn komst, maar zijn kwaliteit om anderen beter te maken, daar raakte ik extreem van onder de indruk. Rooney is zo belangrijk in de kleedkamer, als speler wil je voor hem door het vuur gaan. Ons niveau is omhoog gegaan sinds hij hier is, de jongens geven alles op de training en in wedstrijden.'

De populaire sportblog Deadspin symboliseerde de Amerikaanse media met een goudeerlijk stukje. 'Toen de voormalig Premier League-kampioen naar DC United kwam, werd die overstap beschouwd als een bevestiging dat de Engelsman zijn carrière had opgegeven. De kritiek kwam niet vanuit het niets, want zijn laatste wedstrijden bij jeugdliefde Everton waren teleurstellend verlopen.'

'Maar dankzij de inzet van Rooney staat DC United nu in de play-offs. We hadden het verkeerd: De Oude Man is nog steeds op zijn best.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.