Rooney maakt nog één keer opwachting in Engelse nationale ploeg

Reacties

Wayne Rooney zal nog één keer uitkomen voor de Engelse nationale ploeg. De oefeninterland van The Three Lions tegen de Verenigde Staten van 15 november op Wembley zal deels in het teken staan van het afscheid van de 33-jarige aanvaller.

Rooney maakt nog één keer opwachting in Engelse nationale ploeg

Met 53 doelpunten is Rooney topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg. In november 2016 werkte de huidige speler van DC United zijn laatste interland af.

Rooney maakte zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg in februari 2003 en kwam tot 119 interlands. Onder bondscoach Gareth Southgate raakte de aanvaller zijn aanvoerdersband en basisplaats kwijt, waarna hij in augustus 2017 besloot te bedanken voor The Three Lions.

Rooney plaatste zich dit seizoen met DC United voor de play-offs in de Major League Soccer, maar daarin werd de ploeg deze week uitgeschakeld door Columbus Crew na een strafschoppenserie. De Engelsman was een van de spelers die faalde.

Het afscheid van Rooney bij de Engelse nationale ploeg doet denken aan het adieu van Wesley Sneijder bij Oranje. De 34-jarige middenvelder werd rond het oefenduel met Peru in september op grootse wijze uitgeluid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.