Ronaldo weet van geen ophouden en heeft wereldrecord te pakken

Reacties

Cristiano Ronaldo speelt donderdagavond zijn 197ste interland. De aanvoerder van Portugal heeft van de nieuwe bondscoach Roberto Martínez een basisplaats gekregen voor het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein, en dat is nu al een wedstrijd met eeuwigheidswaarde.

Ronaldo weet van geen ophouden en heeft wereldrecord te pakken
© Pro Shots
Portugal
Portugal
4 - 0
Liechtenstein
Liechtenstein

De sterspeler van Al-Nassr is met 197 interlands nu wereldrecordhouder als het gaat om het aantal wedstrijden voor een nationale ploeg. Bader Al-Mutawa is bij deze onttroond, de aanvaller uit Koeweit staat op 196 wedstrijden. Al-Mutawa, 38 jaar oud, heeft zijn voetbalschoenen nog niet opgehangen, dus Ronaldo kan niet rustig achterover leunen.

Dat is sowieso niet zijn sterkste kant. In zijn interlandcarrière was hij inmiddels al goed voor het ongelofelijke aantal van 118 doelpunten, sinds zijn debuut in 2003 is hij niet meer weg te denken bij de nationale ploeg. Het hoogtepunt van zijn loopbaan bij Portugal kent een bitterzoete smaak: bij de gewonnen EK-finale van 2016 in en tegen Frankrijk moest Ronaldo al snel met een blessure naar de kant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.