'Ronaldo vult de leegte die Buffon achterliet bij Juventus'

Reacties

Giorgio Chiellini hoopt in zijn veertiende seizoen bij Juventus alle mogelijke prijzen in de wacht te slepen. Met name de Champions League is een groot doel van de Italiaanse topclub. De komst van Cristiano Ronaldo naar Turijn kan weleens het laatste zetje zijn.

'Ronaldo vult de leegte die Buffon achterliet bij Juventus'

Juventus kwam de groepsfase door als winnaar en staat in de achtste finales oog in oog met Atlético Madrid. Woensdagavond is de eerste ontmoeting in het Wanda Metropolitano, de plek waar op 1 juni ook de finale wordt gespeeld. Chiellini hoopt dan ook dat de wedstrijd van woensdag niet zijn laatste in dit stadion is van dit seizoen.

'Het is geen obsessie voor ons om de Champions League te winnen. Maar wel een doel', zegt Chiellini in een groot interview met Marca. 'We weten dat wij niet de enige ploeg zijn die de beker wil winnen. Er zijn vijf, zes ploegen die ertoe in staat zijn. Het zou aanmatigend zijn om te denken dat wij de favoriet zijn. Maar het is wel ons doel 'm te winnen. We willen hier op 1 juni weer staan.'

De weg naar de finale zal eerst langs Atlético Madrid moeten gaan, weet ook Chiellini. De verdediger vindt de Spanjaarden sterk spelen. 'Atlético heeft eigenlijk een typisch Italiaanse filosofie. Ze hebben ongelooflijke resultaten geboekt en beschikken over spelers met fantastische kwaliteiten en een geweldige balbehandeling. En toch spelen ze weer heel anders dan Barcelona. Met Antoine Griezmann hebben ze een grootse speler in huis. Die maakt echt het verschil en zorgt ervoor dat Atlético's spel erg onvoorspelbaar wordt.'

Chiellini weet ook dat Álvaro Morata sinds vorige maand de clubkleuren van Los Colchoneros verdedigt. Van 2014 tot 2016 kwam de spits uit voor Juventus en de wedstrijd van woensdagavond is een weerzien tussen oude bekenden. 'Hij is een echte vriend, een fantastisch mens. We dachten dat hij veel langer bij ons zou blijven, maar hij kon terugkeren naar huis. Als ik hem zie, geef ik hem een knuffel. Dan praten we verder niet meer over de wedstrijd, maar vraag ik hem hoe het met zijn vrouw en kinderen gaat', belooft Chiellini.

Cristiano Ronaldo
Sinds dit seizoen speelt de routinier samen met Cristiano Ronaldo. Hij zegt dat de Portugese wereldster de leegte heeft opgevuld die Gianluigi Buffon achterliet toen hij na vele jaren trouwe dienst naar Paris Saint-Germain vertrok. 'We missen Gigi enorm, vooral als mens. Net zoals we Andrea Pirlo misten toen hij ons verliet. Maar welke speler er ook vertrekt, Juventus blijft altijd bestaan.'

'De club weet steeds opnieuw spelers te halen wiens aanwezigheid op het veld niet onopgemerkt blijft. Met Cristiano is er een grote persoonlijkheid bijgekomen. Los van zijn sportieve prestaties is hij ook een voorbeeld van hoe we ons kunnen verbeteren. Kijk naar zijn doelpunten, kijk naar al zijn bijdragen op het veld. Alleen een idioot zou twijfelen aan zijn kwaliteiten', zegt Chiellini.

'Na zoveel jaren van dominantie in Italië zou je kunnen denken dat we het plafond wel bereikt hebben. Maar dankzij Cristiano kijken we nog verder dan we dachten te kunnen zien. We verleggen de grenzen opnieuw. We hebben twee Champions League-finales bereikt, maar om nog beter te worden hebben we de allerbeste spelers nodig', doceert Chiellini.

CL-Talk: Juve topfavoriet vanwege collectief en goals Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.