Ronaldo viert na negentiende finalegoal eerste hoofdprijs met Juve

Reacties

Juventus heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van Massimiliano Allegri legde in Saoedi-Arabië beslag op de Italiaanse Supercoppa, door AC Milan te verslaan. Cristiano Ronaldo werd de matchwinner. 

Ronaldo viert na negentiende finalegoal eerste hoofdprijs met Juve

Voorafgaand de finale was er vooral veel te doen om Gonzalo Higuaín. De spits staat officieel nog onder contract bij Juventus, maar speelt op huurbasis voor AC Milan, dat bovendien een optie tot koop heeft. Higuaín wil naar verluidt echter niet in Italië blijven: hij zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Chelsea. Milan-coach Gennaro Gattuso besloot om El Pipita maar op de bank te laten beginnen.

Vanaf de kant zag Higuaín dat Juventus in Jeddah de betere ploeg was. Blaise Matuidi dacht de score tien minuten voor rust te openen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ronaldo had even hierna pech met een spectaculaire volley, voordat Juventus-doelman Wojciech Szczesny aan de overkant moest ingrijpen bij een inzet van Hakan Calhanoglu. Het voorbereidende werk van winteraankoop Lucas Paquetá bij deze kans was van grote klasse.

Kort in de tweede helft ontsnapte Juventus aan een achterstand. Patrick Cutrone kreeg de bal ietwat toevallig voor zijn voeten, haalde direct uit en raakte de paal. Calhanoglu schoot even later net naast, voordat Ronaldo namens Juventus de score opende. De aanvaller werd met een heerlijk passje bediend door Miralem Pjanic en kopte, op het randje van buitenspel, raak. Voor Ronaldo betekende dit zijn negentiende doelpunt in een finale (voor club en land).

De goal van Ronaldo bleek voor Juventus voldoende om de Supercoppa te pakken. Een doelpunt van Paulo Dybala werd nog afgekeurd, omdat Matuidi in de opbouw buitenspel stond, en een kwartier voor tijd kreeg Milan-middenvelder Franck Kessié na een vervelende overtreding op Emre Can een directe rode kaart. Higuaín was toen al ingevallen aan de kant van Milan, maar hij kon een nederlaag voor zijn ploeg niet meer voorkomen.

Voor Juventus betekent de Supercoppa de eerste stap richting een mogelijke quadruple. De Oude Dame staat bovenaan in de Serie A en zit (net als Milan) in de kwartfinales van de strijd om de Coppa Italia. Juve is ook nog actief in de Champions League en treft in de achtste finales Atlético Madrid. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.