Ronaldo trekt waanzinnige reeks met hakje door bij pover Real

Reacties

Het vertrouwen van Real Madrid heeft woensdagavond een volgende knauw gekregen in de laatste wedstrijd voor de eerste Champions League-ontmoeting met Bayern München. Athletic de Bilbao werd niet opzijgezet in Estadio Santiago Bernabéu. Pas vlak voor tijd redde Cristiano Ronaldo een punt: 1-1.

Ronaldo trekt waanzinnige reeks met hakje door bij pover Real

Koploper Barcelona is voor de Madrilenen al ver uit zicht en een plaats bij de topvier – en dus Champions League-voetbal – is nagenoeg zeker. Dat er voor Real weinig meer op het spel stond bij de thuiswedstrijd, straalde in fases ook van het optreden af. Zinedine Zidane koos tegen de Basken voor een 4-4-2-formatie, met Marco Asensio en Lucas Vázuez op de flanken en Karim Benzema en Cristiano Ronaldo als spitsenduo. Aan hen was het om Kepa Arrizabalaga te kloppen. De Athletic-doelman liep in de winterstop nog een transfer naar Real Madrid mis, omdat Zidane meermaals duidelijk maakte geen behoefte te hebben aan een nieuwe keeper, zo was de lezing van de Madrileense kranten.

De 23-jarige Kepa bleek nu de grote sta-in-de-weg. Athletic verdedigde vanaf het begin stug en had daar des te meer reden toe na de openingsgoal in de veertiende minuut. Iñaki Williams, de snelste speler van La Liga, klopte na een dieptepass Keylor Navas met een fraai stiftje. Real werd gedwongen te achtervolgen en schoot in actie. Het offensief van de thuisploeg leverde onder meer een grote kopkans op voor Raphäel Varane. Kepa hield de Fransman van scoren, zoals hij dat even later ook deed bij Marco Asensio.

Alleen in de eerste helft liet Real al vijftien doelpogingen noteren en de druk bleef na rust. Centrumverdedigers Unai Nunez en Iñigo Martínez groeiden uit tot de uitblinkers bij de bezoekers. Een paar keer kwam Athletic goed weg, bijvoorbeeld toen Ronaldo na een duw naar de grond ging het strafschopgebied. De Basken bleven op de counter loeren en waren zelfs dicht bij de 0-2. Een poging van Iñigo Cordoba werd geblokt door Dani Carvajal, waarna Raul García in de rebound de lat raakte.

Zidane bracht halverwege de tweede helft nog Gareth Bale en Isco om het tij te keren. Maar zoals vaker werd Ronaldo de man die redding bracht, met dit keer de hulp van Luka Modric. De Kroaat schoot vlak voor tijd hard richting de verre hoek en de Portugees veranderde de bal met zijn hak iets van richting. Het is de vraag of de bal anders ook tegen de netten was gegaan, maar de goal kwam in ieder geval op naam van Ronaldo. Het was voor de clubtopscorer alweer zijn 24ste competitiegoal van het seizoen. De aanvaller heeft nu in al zijn twaalf laatste wedstrijden gescoord.

Een tweede treffer van Ronaldo of Real kwam er niet meer. Exact een week voor de uitwedstrijd tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League bleef het bij een puntje tegen het dolende Athletic, de nummer dertien van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.