Ronaldo straft fout Zaza af in Derby della Mole, Icardi scoort met Panenka

Reacties

Na de Manchester-derby en de Madrileense derby heeft Cristiano Ronaldo nu ook gescoord in de Derby della Mole, de derby van Turijn. De aanvaller van Juventus werd met een benutte strafschop de matchwinner tegen stadsgenoot Torino. Bij Internazionale was Mauro Icardi het goudhaantje.

Ronaldo straft fout Zaza af in Derby della Mole, Icardi scoort met Panenka
Torino
Torino
0 - 1
Juventus
Juventus

Salvatore Sirigu bewees in de burenruzie met Juventus zijn klasse. De keeper van Torino kwam na een duw ongelukkig op de grond terecht en moest behandeld worden aan zijn heup. Hij had duidelijk nog last toen de wedstrijd werd hervat, maar dat weerhield Sirigu niet om geweldig te redden bij een volley van Ronaldo. De keeper landde op zijn pijnlijke heup en moest zich uiteindelijk toch laten vervangen door Salvador Ichazo.

De invallende doelman zag zijn ploeg in het eerste bedrijf nog gevaarlijk worden via Andrea Belotti en Armando Izzo, voordat hij zelf ingreep bij een kopbal van Giorgio Chiellini. Juventus had het lastig met Torino en in de tweede helft waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Izzo kopte uit een vrije trap net over, waarna ook Belotti de bal niet tussen de palen kreeg. Het antwoord van Juventus kwam van Blaise Matuidi. Hij vond Ichazo op zijn pad.

Een fout van Simone Zaza zorgde twintig minuten voor tijd voor het verschil tussen beide ploegen. De aanvaller van Torino speelde te kort terug op Ichazo, die in een poging de bal weg te schieten Mario Mandzukic onderuit haalde. Hij veroorzaakte daarmee een strafschop en die werd benut door Ronaldo. De Portugees liet zich na deze goal wel van zijn mindere kant zien, door provocerend tegen doelman Ichazo aan te lopen. Ronaldo kreeg daar een gele kaart voor.

Mandzukic leek even na de benutte penalty voor de 0-2 te zorgen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat Ronaldo de voorzet van Emre Can nog had aangeraakt en de sterspeler van Juventus buitenspel stond. Torino bleef daardoor in de wedstrijd, maar slaagde er niet in om nog op gelijke hoogte te komen. Juventus heeft nu vijftien van zijn eerste zestien competitieduels gewonnen. De voorsprong op Napoli, dat zondag nog in actie komt, bedraagt elf punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Internazionale
Internazionale
1 - 0
Udinese
Udinese

Internazionale slaagde er dinsdagavond niet in om te winnen van PSV (1-1) en werd daardoor uitgeschakeld in de Champions League. Het zorgde voor een flinke kater bij de manschappen van Luciano Spalletti, maar thuis tegen Udinese volgde de gewenste reactie. Icardi maakte een kwartier voor tijd de enige goal van de wedstrijd. De spits mocht na een handsbal van Seko Fofana aanleggen voor een penalty en scoorde met een Panenka.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inter, met Stefan de Vrij van begin tot eind binnen de lijnen, miste na dit doelpunt nog een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Daar kreeg het in blessuretijd bijna de rekening voor gepresenteerd, toen Ignacio Pussetto maar net naast schoot. Voor Inter betekende dit de eerste competitiezege in drie speelronden, na de nederlaag tegen Juventus en het gelijkspel tegen AS Roma. De ploeg van Spalletti staat derde in de Serie A en heeft veertien punten minder dan Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.