Vijf op rij: Ronaldo brengt indrukwekkend WK-record op zijn naam

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft op het WK in Qatar revanche genomen voor zijn geruchtmakende vertrek bij Manchester United. De 37-jarige aanvaller bracht donderdag tijdens het Portugese openingsduel met Ghana twee records op zijn naam.

Vijf op rij: Ronaldo brengt indrukwekkend WK-record op zijn naam
© Pro Shots
Portugal
Portugal
3 - 2
Ghana
Ghana

Ronaldo begon tegen Ghana aan zijn vijfde WK op rij, een gedeeld record. In het 974 Stadium opende de steraanvaller in de 64ste minuut vanaf de stip de score. Door dat doelpunt is Ronaldo de eerste speler ooit die vijf WK's op rij tot scoren komt. Pelé, Uwe Seeler, Miroslav Klose en Lionel Messi (die zich dinsdag in dat rijtje voegde door zijn doelpunt tegen Saoedi-Arabië) lukte dat een WK minder. Zij scoorden vier mondiale eindtoernooien op rij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn doelpunt tegen Ghana bezorgde Ronaldo overigens nog een record. De voormalig aanvaller van onder meer Real Madrid, Juventus en Manchester United mag zich de oudste doelpuntenmaker van Portugal op het WK noemen. Dat record neemt hij af van ploeggenoot Pepe, die vier jaar geleden op 35-jarige leeftijd nog scoorde. Saillant detail is dat Pepe er ook in Qatar bij is en het record dus dit toernooi weer kan overnemen.

Ontslag
Met zijn records liet Ronaldo potentiële nieuwe werkgevers zien het nog altijd niet verleerd te zijn. De Portugees werd na zijn nietsontziende interview met journalist Piers Morgan op staande voet ontslagen door zijn werkgever Manchester United. De club van manager Erik ten Hag verscheurde dinsdag het contract van de voormalig publiekslieveling.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.