Ronaldo schiet frustratie van zich af en verlost foutloos Juve

Juventus is ook na vijf speelronden in de Serie A nog zonder puntenverlies. De ploeg van Massimiliano Allegri had het zondagavond lastig met het stugge Frosinone, maar kwam dankzij Cristiano Ronaldo toch op voorsprong. De blijdschap bij de Portugees na zijn doelpunt was enorm.

Frosinone
Frosinone
0 - 2
Juventus
Juventus

Ronaldo was op bezoek bij Frosinone duidelijk getergd. De aanvaller van Juventus maakte vorige week tegen Sassuolo zijn eerste doelpunten voor zijn nieuwe club, maar kreeg midweeks een rode kaart in de Champions League-ontmoeting met Valencia. Ronaldo verliet in tranen het veld van het Mestalla en wilde de frustratie zondag van zich af spelen. Al in de zevende minuut was het bijna raak. Doelman Marco Sportiello kreeg nog net een handje tegen het schot van de Portugees, waarna Marco Capuano op de doellijn wegwerkte.

In het restant van de eerste helft zette Ronaldo Sportiello nog een paar keer aan het werk en Daniele Rugani zorgde met een acrobatische omhaal voor gevaar. Juventus was eigenlijk constant aan het aanvallen tegen het voorzichtige Frosinone, dat echter goed georganiseerd stond opgesteld en niet heel veel grote kansen weggaf. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: Juventus zette alles op alles om de openingstreffer op het bord te krijgen. Een voorzet van Mandzukic, kort na rust, kon door niemand worden binnengelopen.

Vervolgens was het weer de beurt aan Ronaldo. Eerst raakte hij op aangeven van Federico Bernardeschi de bal verkeerd, waardoor zijn schot ver over ging, en vervolgens had Ronaldo geen succes met een hakballetje. Mandzukic kopte op het dak van het doel en Alex Sandro schoot net naast, voordat de ban tien minuten voor tijd dan toch gebroken werd. Een schot van Miralem Pjanic werd gesmoord en belandde zo in de voeten van Ronaldo, die Sportiello ditmaal kansloos liet. In blessuretijd verzorgde Bernardeschi na een counter (opgezet door Ronaldo) het slotakkoord en niet lang na deze goal klonk het laatste fluitsignaal. Juve staat met vijftien punten uit vijf wedstrijden bovenaan in de Serie A.

2 - 2

AC Milan verzuimde zondag om de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo in het slot te gooien en kreeg daarvoor in blessuretijd de gelijkmaker gepresenteerd. De avond begon nog wel zo goed voor i Rossoneri, die al na anderhalve minuut op voorsprong kwamen. Gonzalo Higuaín opende met een geweldige volley de score. Giacomo Bonaventura leek de marge niet lang hierna te verdubbelen, maar de VAR keurde zijn goal af vanwege buitenspel. Later in de eerste helft kopte Bonaventura nog op de paal; Franck Kessié schoot voor open doel naast.

Atalanta, met Marten de Roon maar zonder Hans Hateboer, toonde zich een stuk scherper en kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte. Papu Gómez tikte bij de eerste paal een lage voorzet van Duvan Zapata binnen. Milan schrok hier niet van en herstelde zijn voorsprong toen een tweede doelpunt van Bonaventura wel werd goedgekeurd. Wat volgde was een zeer interessant restant, met een spectaculaire slotfase. Higuaín raakte de buitenkant van de paal en De Roon zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden door Ricardo Rodríguez.

Even na de kans voor De Roon kwam Atalanta in de tweede minuut van de blessuretijd alsnog op 2-2. Gianluigi Donnarumma keerde een volley van Zapata nog, maar was vervolgens kansloos bij de rebound van Emiliano Rigoni, die nét niet buitenspel stond. In de minuten die volgden kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het bleef bij een gelijkspel. Milan staat na vier speelronden op de bedroevende dertiende plek in de Serie A, met slechts vijf punten. Atalanta heeft hetzelfde puntenaantal, maar al een duel meer gespeeld.