Ronaldo op feestje van zaakwaarnemer uitgeroepen tot Speler van de Eeuw

Reacties

Cristiano Ronaldo is zondag in Dubai uitgeroepen tot Speler van de Eeuw tijdens de jaarlijkse Globe Soccer Awards, een verkiezing die zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes in het leven heeft geroepen. Ook de superagent zelf viel traditioneel in de prijzen.

Ronaldo op feestje van zaakwaarnemer uitgeroepen tot Speler van de Eeuw
© Pro Shots

De goalgetter van Juventus troefde Lionel Messi en Mohamed Salah af in de wellicht wat premature verkiezing, gezien het feit dat er alleen nog twintig WK's worden gespeeld voordat we een eeuwwisseling gaan vieren. De 35-jarige Portugees zag echter wel dat Robert Lewandowski de prijs voor Speler van het Jaar in de wacht sleepte, waarmee de Bundesliga-topscorer zijn tweede award, na die van de FIFA, in relatief kort tijdsbestek ophaalde.

Hansi Flick werd de Trainer van het Jaar, waar de oefenmeester van Bayern München onlangs bij de FIFA-verkiezing nog zijn meerdere moest erkennen in Jürgen Klopp. Oeuvreprijzen waren er voor Iker Casillas en Gerard Piqué. Real Madrid werd uitgeroepen tot Club van de Eeuw.

Mendes mag de titel van Zaakwaarnemer van de Eeuw dragen. Zijn uitverkiezing kwam niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel: de belangenbehartiger van onder anderen Ronaldo domineert de sinds 2010 bestaande verkiezingen. In 2016 moest de Portugese supermakelaar zeer verrassend zijn meerdere erkennen in Mino Raiola, maar in al de andere jaren zegevierde Mendes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In VI 53, de laatste van het jaar, staat een portret van Robert Lewandowski.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.